Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Wil je zelf ook een blog kunnen starten? Word dan lid van de groep "bloggers". De instellingen daarvoor kun je hier vinden.

Bekijk RSS Feed

Rizzo

 1. Malware kan via ventilator data van offline computer stelen

  Onderzoekers hebben malware ontwikkeld die in staat is om via de luchtventilatoren van de computer data te stelen van computers die niet met het internet verbonden zijn. Vanwege het risico op aanvallen is het een veel gegeven advies om computers met vertrouwelijke data niet op internet aan te sluiten.

  Een offline computer kan nog steeds worden geÔnfecteerd, bijvoorbeeld via usb-sticks. Om vervolgens van een besmette offline computer data te stelen ontwikkelden onderzoekers verschillende ...
  CategorieŽn
  Niet-Gecategoriseerd
 2. Klokkenluider: internetter heeft geen kans tegen NSA

  nternetgebruikers hebben geen kans om zich tegen de surveillance van de NSA te wapenen, zo stelt klokkenluider Bill Binney, die 37 jaar voor de Amerikaanse geheime dienst werkte. Binney waarschuwde al voor Edward Snowden, in 2011, voor de surveillancepraktijken van de NSA.

  Net als Snowden vertrok Binney uiteindelijk bij de geheime dienst. Naar eigen zeggen omdat hij zag hoe technologie die bedoeld was om terroristen te bespioneren gebruikt werd om Amerikaanse burgers te monitoren. ...
  CategorieŽn
  Niet-Gecategoriseerd
 3. Adware schakelt updates voor Chrome en Firefox uit

  Adware beperkt zich niet alleen meer tot het tonen van advertenties, een agressieve adware-variant brengt namelijk ook de systemen van gebruikers in gevaar, zo waarschuwen onderzoekers. Waar de meeste adware zich alleen in de browser nestelt, schakelt de DynamicPricer-adware eerst de automatische updates voor Chrome en Firefox uit en installeert dan een oude versie van Chrome.

  In deze oude Chrome-versie, die van februari 2014 dateert, toont de adware allerlei advertenties, zo meldt ...
  Labels: adware Voeg Toe / Wijzig Labels
  CategorieŽn
  Niet-Gecategoriseerd
 4. Criminelen verdienen aan malafide versie AdwCleaner

  Windowsgebruikers zijn gewaarschuwd voor een malafide versie van de adwareverwijdertool AdwCleaner die via adware wordt verspreid en de oplichters achter de scam al duizenden dollars zou hebben opgeleverd. AdwCleaner is een gratis tool om adware mee te verwijderen. Op dit moment vindt er een scam plaats waarbij internetgebruikers pop-ups te zien krijgen die stellen dat de computer met adware is geÔnfecteerd.

  Zodra gebruikers op de waarschuwing klikken worden ze naar een website geleid ...
  CategorieŽn
  Niet-Gecategoriseerd
 5. Ransomware vergrendelt browsers Nederlandse internetters.

  Naast ransomware die de volledige computer vergrendelt of allerlei bestanden versleutelt, zijn er ook varianten die de browser van internetgebruikers vergrendelen. Het gaat hier om de Browlock- of Ransomlock-ransomware die gebruikers meldt dat ze een strafbaar feit hebben gepleegd.

  Het bericht lijkt van een politiedienst afkomstig te zijn en stelt dat er een boete moet worden betaald om de browser te ontgrendelen. In tegenstelling tot de ransomware die computers vergrendelt en bestanden ...
  CategorieŽn
  Computerbeveiliging , Security
  Bijgevoegde Thumbnails Bijgevoegde Thumbnails Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   politie.jpg
Bekeken:  1978
Grootte:  13,4 KB
ID:    13049  
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste