SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1
  Lid van Verdienste Schermafbeelding van Michael4446
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows XP Home/Pro
  Antivirus
  AVG
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  9.137
  Virusaanval ontwricht overheid Bulgarije en Nieuw-Zeeland

  De Bulgaarse en de Nieuw-Zeelandse overheid zijn slachtoffer geworden van een virusaanval. Het eerste virus had het voorzien op het volledige informatiesysteem van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Bulgarije, zo maakte de verantwoordelijke minister Mihail Mikov afgelopen vrijdag 9 januari bekend. De virusaanval bemoeilijkte het uitgeven van identiteitspapieren ook de verkeerspolitie werd het lastig gemaakt. Een deel van het informatiesysteem dat gebruikt wordt voor de verschillende afdelingen van het ministerie, moest geblokkeerd worden waardoor het werk vertraging opliep. Ook de handmatige controle van elke computer zorgde voor het nodige oponthoud. Het Bulgaarse miniserie heeft niet gezegd welke malware het betrof, maar de minister van Binnenlandse Zaken voegde er wel aan toe dat ook andere landen te kampen hebben met dergelijke problemen.

  Die uitspraak bleek verrassend juist te zijn, want aan de andere kant van de oceaan had de overheid van Nieuw-Zeeland ook last van een virusaanval. Het virus had het in Nieuw-Zeeland gemunt op het e-mailsysteem van het Ministerie van Volksgezondheid. Het ging om een bijzonder hardnekkig virus, aldus het ministerie. Dermate hardnekkig dat het ministerie de hulp van Symantec heeft ingeroepen om het virus te verwijderen. De systemen van het departement zijn namelijk beveiligd met beveiligingssoftware van Symantec. De ambtenaren verklaren dat de computers elke vijf minuten een blauw scherm vertoonden, en aldoor herstart moesten worden. De Nieuw-Zeelandse overheid besloot daarop het e-mailsysteem buiten werking te stellen, in de hoop om zodoende het virus te kunnen opsporen. Als gevolg moest het ministerie een verklaring via de telefoon voorlezen. Het is ook bij deze virusaanval niet bekend om welk virus het precies gaat.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 13-01-09 om 14:32.
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •