SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1
  Lid van Verdienste Schermafbeelding van Michael4446
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows XP Home/Pro
  Antivirus
  AVG
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  9.140
  Microsoft maakt beheren toolbars in IE8 eenvoudiger

  Internet Explorer 8 moet duidelijker en gemakkelijker worden voor gebruikers. De nieuwste browser van Microsoft, waarvan de RTM-versie op 19 maart tijdens de MIX09-conferentie in Las Vegas gepresenteerd wordt, heeft daartoe onder meer een eenvoudigere manier van het beheren van toolbars. Uit feedback van Internet Explorer 7-gebruikers bleek dat er behoefte is naar een gemakkelijkere manier van het organiseren van toolbars. Optionele toevoegingen zoals toolbars en andere add-ons vertragen het starten van de browser, het openen van tabs en het laden van internetpagina's. Het ontwikkelteam van IE8 wilde daarom voornamelijk het uitschakelen van toolbars eenvoudiger maken.

  Volgens Microsoft gebruikten de meeste gebruikers in Internet Explorer 7 de functie 'Invoegtoepassingen beheren' (Manage Add-ons) onder het tabblad Programma's (Tools) van de instellingen van de browser. Daarmee kon een toolbar verborgen en verwijder worden. Een alternatieve manier in IE7 was het verbergen van de toolbar via het contextmenu van de browser. Hiermee kon een gebruiker alleen de toolbar verbergen, maar de code van de toolbar blijft uitgevoerd worden met alle gevolgen van dien. Vooral om die laatste reden heeft het IE8-ontwikkelteam ervoor gekozen om het uitschakelen van toolbars binnen handbereik van de gebruiker te brengen.

  Het contextmenu van IE7 was met betrekking tot het uitschakelen van toolbars niet afdoende, en ook de methode met de functie 'Invoegtoepassingen beheren' had een zwakke schakel: veel toolbars bestaan uit twee of meer gerelateerde add-ons, die allen los worden getoond in de lijst van invoegtoepassingen. Wanneer gebruikers slechts één onderdeel van de toolbar uitschakelde, was de toolbar zelf nog niet volledig inactief wat de eerder genoemde resultaten tot gevolg heeft. Microsoft heeft er in IE8 voor gezorgd dat naast elke toolbar een klein, rood kruisje staat waarmee de toolbar indien gewenst volledig uitgeschakeld kan worden. Na het klikken op het kruisje verschijnt een venster waarin precies kan worden aangegeven welke gerelateerde add-ons verwijderd mogen worden.


  Uitschakelen van toolbars in IE8

  Wanneer er verschillende toolbars of add-ons van dezelfde maker worden gedetecteerd, krijgt de gebruikers kans om ook die toolbars of add-ons uit te schakelen. Dit gebeurt op dezelfde manier als het uitschakelen van één toolbar. Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat gebruikers geen problemen hebben met het activeren van toolbars in IE7 en IE8. Dat kan namelijk via het contextmenu van de browser en via de functie 'Invoegtoepassingen beheren' (Manage Add-ons). Volgens de IE8-ontwikkelaars is er door testers positief gereageerd op de nieuwe functie.  Uitschakelen van verschillende toolbars of add-ons van dezelfde maker
  Laatst gewijzigd door Michael4446; 14-03-09 om 00:53.
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

 2. #2
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.762
  Blog Berichten
  9
  Internet Explorer begint zich steeds meer te gedragen als een volwaardige browser. Ik denk toch wel dat dit het direct gevolg is van de marktwerking, waarbij Mozilla FireFox, Opera en Google Chrome snel marktaandeel winnen, terwijl Microsofts browser nog nooit zo laag heeft gestaan.

  Daar komt bij dat men vandaag de dag een noodzaak heeft voor gemakkelijker beheer en meer veiligheid, zoals bijvoorbeeld de eerder geïntroduceerde cookie-beheerder, popup-blokker, phisingfilter en andere verbeteringen.

  Voor de mensen die zich afvragen of Internet Explorer met een "contoso"-toolbar verscheept gaat worden: Contoso is een fictieve naam die Microsoft intern gebruikt.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •