SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
+ Plaats een Reactie
Resultaten 1 tot 19 van de 19

Onderwerp: ad aware scan

  1. #1

    Technische vaardigheid
    2.
    Besturingssysteem
    Windows Vista Home Premium
    Antivirus
    Norton
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    7

    ad aware scan

    ad aware free anniversary edition

    Hallo, sinds enkele weken stopt mijn scan van Ad aware nadat ie nog maar 2000 tot 3000 items heeft gescand. Soms stopt ie bij programma C:\program files\m\.\fice11\winword.exe, maar niet altijd. De tijd loopt dan nog wel door, maar het scannen stopt, en het programma laat zich ook alleen nog maar afsluiten door het icoontje onder in de werkbalk aan te klikken en dan op ad aware afsl te klikken. Het bijwerken van de webupdate gaat zonder problemen. Ik heb het programma al een keer opnieuw ge´nstalleerd. Ik heb van Windows vista een thuisversie, maar ik weet niet welke versie precies.
    Wat moet ik doen om het Ad aware programma weer aan de praat te krijgen?

    Mijn tweede vraag: ik moet ook altijd apart aan windows bevestigen dat ie door mag gaan met het Ad aware programma als ik dat opstart. Kan ik dat ergens instellen, dat ie dat bij Ad Aware niet meer vraagt, maar altijd accepteert?
    Alvast bedankt voor jullie hulp.

    Lobke
    Laatst gewijzigd door lobke; 28-09-09 om 19:55.

  2. #2

    Technische vaardigheid
    3. Medium
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    AVG
    Berichten
    348
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lobke Bekijk Berichten

    Wat moet ik doen om het Ad aware programma weer aan de praat te krijgen?
    Heb je al eens geprobeerd om ad aware free anniversary edition te verwijderen en opnieuw te installeren?

  3. #3
    Donateur premium Schermafbeelding van Gammo
    Technische vaardigheid
    5. Expert
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate 64
    Antivirus
    Kaspersky
    Firewall
    Kaspersky
    Berichten
    3.631
    Hallo lobke en welkom op Nucia!

    Hoe staat het met je probleem?

    Ad-Aware is sowieso geen fantastische scanner. Je kan beter Ad-Aware verwijderen en Malwarebytes' Anti-Malware als spywarescanner gaan gebruiken.

  4. #4
    Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek
    Technische vaardigheid
    5. Expert
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate 64
    Antivirus
    Kaspersky
    Firewall
    Kaspersky
    Berichten
    41.353
    Blog Berichten
    9
    lobke, ben je er nog?


    Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeŰriek gesitueerde etablissement - komma -

    "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

  5. #5

    Technische vaardigheid
    2.
    Besturingssysteem
    Windows Vista Home Premium
    Antivirus
    Norton
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    7

    Malwarebytes versus AdAware 8.1.0

    Dank jullie wel voor je reakties tot nog toe. Ik heb juist deze week na een melding van AdAware versie 8.1.0 ge´nstalleerd, en daarom even gewacht met hier een bericht te maken. Maar versie 8.1.0 hapert ook weer na 3000 items. Ik word wel een beetje moe van AdAware.

    Malwarebytes ken ik niet. Is die ook gratis? Hebben meer mensen daar ervaring mee?
    Hoe zwaar is dat programma op je pc? AdAware vraagt dacht ik ook best veel schijfruimte.

    Groetjes,

    Lobke
    Laatst gewijzigd door lobke; 21-10-09 om 19:26.

  6. #6

    Technische vaardigheid
    3. Medium
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    AVG
    Berichten
    348
    Lobke,

    Malwarebytes Anti-Malware is zeker en vast gratis.

    DownloadMalwarebytes Anti-Malware
    hier :
    http://download.cnet.com/Malwarebyte...=dl&tag=button

    En doe een snelle scan, post daarna het logje op het forum. greetz

    pst vergeet MBAM niet up te daten

  7. #7

    Technische vaardigheid
    2.
    Besturingssysteem
    Windows Vista Home Premium
    Antivirus
    Norton
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    7
    Hoi, dat wordt op z'n vroegst zaterdag, dat ik tijd heb om Malwarebytes op mn pc te zetten en te scannen. Wordt vervolgd.

    Lobke

  8. #8

    Technische vaardigheid
    3. Medium
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    AVG
    Berichten
    348
    Is goed hoor neem je tijd maar voor de duidelijkheid een snelle scan duurd ongv 3-20 minuten. te zien hoeveel op je pc staat natuurlijk succes

  9. #9

    Technische vaardigheid
    2.
    Besturingssysteem
    Windows Vista Home Premium
    Antivirus
    Norton
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    7

    scan

    En doe een snelle scan, post daarna het logje op het forum. greetz

    pst vergeet MBAM niet up te daten [/QUOTE]

    Malwarebytes' Anti-Malware 1.41
    Database versie: 3089
    Windows 6.0.6002 Service Pack 2

    2-11-2009 22:27:33
    mbam-log-2009-11-02 (22-27-33).txt

    Hoi, het duurde ff, ik was nogal grieperig, heb hele pc niet aan gehad.....
    ik heb Malwarebytes nu gedownloaded en ge-updated. Toen per ongeluk de volledige scan gedraaid ipv de snelle. Was inderdaad niet snel , maar geeft nu dit verslag: geen infecties. Moet ik ook nog een verslag van een snelle scan hier posten?

    Lobke

    Scan type: Volledige Scan (C:\|D:\|)
    Objecten gescand: 280132
    Verstreken tijd: 1 hour(s), 44 minute(s), 7 second(s)

    Geheugenprocessen ge´nfecteerd: 0
    Geheugenmodulen ge´nfecteerd: 0
    Registersleutels ge´nfecteerd: 0
    Registerwaarden ge´nfecteerd: 0
    Registerdata bestanden ge´nfecteerd: 0
    Mappen ge´nfecteerd: 0
    Bestanden ge´nfecteerd: 0

    Geheugenprocessen ge´nfecteerd:
    (Geen kwaadaardige items gevonden)

    Geheugenmodulen ge´nfecteerd:
    (Geen kwaadaardige items gevonden)

    Registersleutels ge´nfecteerd:
    (Geen kwaadaardige items gevonden)

    Registerwaarden ge´nfecteerd:
    (Geen kwaadaardige items gevonden)

    Registerdata bestanden ge´nfecteerd:
    (Geen kwaadaardige items gevonden)

    Mappen ge´nfecteerd:
    (Geen kwaadaardige items gevonden)

    Bestanden ge´nfecteerd:
    (Geen kwaadaardige items gevonden)

  10. #10
    Donateur premium Schermafbeelding van Gammo
    Technische vaardigheid
    5. Expert
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate 64
    Antivirus
    Kaspersky
    Firewall
    Kaspersky
    Berichten
    3.631
    Nee hoor, dat hoeft niet. Een snelle scan met Malwarebytes' Anti-Malware is eigenlijk ook al goed.

  11. #11

    Technische vaardigheid
    3. Medium
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    AVG
    Berichten
    348
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lobke Bekijk Berichten
    Mijn tweede vraag: ik moet ook altijd apart aan windows bevestigen dat ie door mag gaan met het Ad aware programma als ik dat opstart. Kan ik dat ergens instellen, dat ie dat bij Ad Aware niet meer vraagt, maar altijd accepteert?
    ja die windows bevestiging is uit veiligheid, je kan dat inderdaad uitschakelen,
    volg deze tutorial, wel in het engels, maar de plaatjes zeggen genoeg.
    http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm
    methode 4.

    post dan of het opgelost is greetz

  12. #12
    Donateur premium Schermafbeelding van Gammo
    Technische vaardigheid
    5. Expert
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate 64
    Antivirus
    Kaspersky
    Firewall
    Kaspersky
    Berichten
    3.631
    We raden wel aan dat de UAC ingeschakeld blijft. De UAC voegt namelijk een extra 'beveiligingslaag' aan je computer toe.

    Mocht je de UAC toch uit willen schakelen (of stiller maken), dan hebben we daar op Nucia ook een handleiding over: Vista: UAC uitschakelen of Silent-mode.

  13. #13

    Technische vaardigheid
    2.
    Besturingssysteem
    Windows Vista Home Premium
    Antivirus
    Norton
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    7

    uac

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Gammo Bekijk Berichten
    We raden wel aan dat de UAC ingeschakeld blijft. De UAC voegt namelijk een extra 'beveiligingslaag' aan je computer toe.

    Mocht je de UAC toch uit willen schakelen (of stiller maken), dan hebben we daar op Nucia ook een handleiding over: Vista: UAC uitschakelen of Silent-mode.
    Is UAC de melding of ik toestemming geef om bijv. AdAware of MBAM te updaten?
    Ik begrijp hieruit dat ik de UAC niet kan laten kiezen om bepaalde "vertrouwde" acties van "vertrouwde" sites altijd te accepteren, maar dat de beveiligingslaag op alles (aan) of op niets (uit) werkt. Klopt dat?

    Lobke

  14. #14
    Donateur premium Schermafbeelding van Gammo
    Technische vaardigheid
    5. Expert
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate 64
    Antivirus
    Kaspersky
    Firewall
    Kaspersky
    Berichten
    3.631
    Is UAC de melding of ik toestemming geef om bijv. AdAware of MBAM te updaten?
    Dat lijkt me eerder een melding van je firewall. Maak anders eens een screenshot van die melding en post die in je volgende bericht.

  15. #15

    Technische vaardigheid
    2.
    Besturingssysteem
    Windows Vista Home Premium
    Antivirus
    Norton
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    7
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Gammo Bekijk Berichten
    Dat lijkt me eerder een melding van je firewall. Maak anders eens een screenshot van die melding en post die in je volgende bericht.
    Dit bedoelde ik:
    Mijn tweede vraag: ik moet ook altijd apart aan windows bevestigen dat ie door mag gaan met het Ad aware/MBAM programma als ik dat opstart. Kan ik dat ergens instellen, dat ie dat bij Ad Aware/MBAM niet meer vraagt, maar altijd accepteert?
    En dan krijg ik als antwoord iets over een uac. Wat houdt dit afkorting in?

    Lobke

  16. #16
    Schermafbeelding van Seven of Nine
    Technische vaardigheid
    2. Redelijk ervaren
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 64
    Antivirus
    Emsisoft Anti-Malware 8.1
    Firewall
    Online-Armor Premium
    Berichten
    2.938
    Denk eerder dat lobke bedoelt als je b.v. Mbam start,dan krijg ik namelijk ook deze melding... ( UAC )

  17. #17
    Donateur premium Schermafbeelding van Gammo
    Technische vaardigheid
    5. Expert
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate 64
    Antivirus
    Kaspersky
    Firewall
    Kaspersky
    Berichten
    3.631
    Bij het starten van MBAM krijg je inderdaad een melding van het UAC als je deze ingeschakeld hebt staan.

    UAC = User Account Control, oftewel het Gebruikersaccountbeheer

    Kan ik dat ergens instellen, dat ie dat bij Ad Aware/MBAM niet meer vraagt, maar altijd accepteert?
    Nee, dat kan niet.

  18. #18

    Technische vaardigheid
    2.
    Besturingssysteem
    Windows Vista Home Premium
    Antivirus
    Norton
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    7
    [QUOTE=Gammo;496072]Bij het starten van MBAM krijg je inderdaad een melding van het UAC als je deze ingeschakeld hebt staan.

    UAC = User Account Control, oftewel het Gebruikersaccountbeheer

    Hoi,
    dan is het me duidelijk, gebruikersaccountbeheer blijft dit vragen en ik ben blij met de goed werkende MBAM.
    Met dank voor jullie hulp. Ik zet deze discussie op opgelost.

    Wie weet, tot een volgend probleem in de toekomst.

    Lobke

  19. #19
    Donateur premium Schermafbeelding van Gammo
    Technische vaardigheid
    5. Expert
    Besturingssysteem
    Windows 7 Ultimate 64
    Antivirus
    Kaspersky
    Firewall
    Kaspersky
    Berichten
    3.631
    Graag gedaan hoor.

+ Plaats een Reactie

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen