SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 15 van de 15
 1. #1


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040

  Windows Update werkt niet meer [oplossing]  Kun je geen Windows Updates meer installeren op windows xp, vista of windows 7 en krijg je een foutmelding of error?


  Inleiding

  Met behulp van deze handleiding zullen we er in makkelijke taal voor zorgen dat alles weer werkt zoals het hoort.

  Legitiem
  Zorg ervoor dat je Windows en mogelijk andere software zoals Office legitiem gekocht zijn. Enkel legitiem verkregen producten kunnen worden geŘpdatet. Tijdens het updaten zal Microsoft vragen om de echtheid van je product te mogen testen. Indien deze niet goed wordt bevonden, word je naar een pagina geleidt alwaar Windows kan worden aangeschaft.


  Problemen met Microsoft / Windows Updates oplossen

  Ik kan geen updates meer installeren!

  Een veelgehoorde kreet van computergebruikers. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben. We gaan eerst de Microsoft Windows update site bezoeken om er zeker van te zijn dat het updaten niet lukt: http://www.update.microsoft.com/

  Via de Windows update website of Windows update op je computer (Automatische updates) worden belangrijke updates ge´nstalleerd. Deze zorgen ervoor dat je computer beveiligd wordt tegen de nieuwste gevaren en lossen problemen in Windows op. De Microsoft update website bevat ook updates voor producten als Office.

  -> Als je ook geen updates kunt ontvangen via de officiŰle site en je nog steeds foutmeldingen krijgt, kun je het onderstaande stappenplan doorlopen.


  1. Wanneer is het probleem ontstaan?
  Dit is eigenlijk de belangrijkste vraag. Als je weet wanneer het probleem ontstaan is weet je ook waardoor het ontstaan is.

  Als het probleem zich pas een paar dagen voordoet wordt aangeraden de computer enkele dagen 'terug in de tijd' te zetten met behulp van Systeemherstel. Windows onthoudt belangrijke zaken waardoor je jouw computer terug in de tijd kan zetten, omdat er zich problemen voordoen na bijvoorbeeld een installatie van een programma. Als het update probleem zich al langer dan een paar dagen voordoet wordt aangeraden verder te gaan met stap 2 en systeemherstel over te slaan.

  Zet je computer enkele dagen 'terug in de tijd' en kijk of dit het update probleem verhelpt. In dit topic wordt precies uitgelegd hoe Systeemherstel gebruikt dient te worden.


  2. Microsoft Fix it!
  Microsoft heeft een eigen programma ontwikkelt om Windows(update) problemen op te lossen.  Download Microsoft Fix it! door op onderstaande link te klikken:
  Microsoft Fix it

  Sla het programma op op het bureaublad. Open vervolgens Microsoft Fix it en volg de stappen van het programma op. Microsoft Fix it! zal windows update onderdelen waar nodig herstellen. Dit kan even duren. Het programma zal je computer, met jouw goedkeuring, opnieuw laten opstarten.


  3. Tweak/Tune Programma's en Registry Cleaners.
  Helaas blijken Tweak/Tune programma's en Registry cleaners, die als doel hebben je computer te versnellen, vaak een oorzaak te zijn van problemen. Indien je een dergelijk programma hebt gebruikt rond de periode van het ontstaan van de problemen, start dan dit programma op. Kijk of je een back-up kunt vinden van de wijzigingen die het programma heeft begaan. Tegenwoordig maken de meeste van dit soort programma's een back-up en bieden deze aan in het hoofdmenu van het programma. Herstart je computer na het terugplaatsen van de back-up.


  4. Virussen
  Indien bovenstaande oplossingen niet hebben gewerkt is het mogelijk dat je computer ge´nfecteerd is met een virus. Wij noemen dit liever malware; kwaadaardige programma's die het vaak ook nog eens goed uitkomt om je Windows updates te blokkeren!

  Het kan zijn dat er zich virussen op je computer bevinden waardoor Windows updates onbereikbaar is en je niet kunt updaten. Het kan zijn dat je ook andere problemen door de malware ondervindt. Denk hierbij aan traagheid, pop ups, reclame, ongewenste programma's, plotselinge foutmeldingen en rare berichten op het beeldscherm.

  Is je computer ge´nfecteerd?
  Volg stap 1 en 2 uit dit stappenplan op om de computer schoon te maken van malware. Indien Malware Bytes Anti Malware (MBAM) uit stap 2 op de computer malware vindt, verwijder deze dan. Kan je inmiddels wel weer updates binnenhalen?

  -> Als MBAM geen virussen heeft gevonden ga je verder met stap 5 (onderstaande).
  -> Als MBAM wel virussen heeft gevonden maak je eerst je computer virus vrij voordat je verder gaat met het oplossen van je Windows Update probleem. Volg hiervoor stap 3 uit het stappenplan op. (Stap 1 en 2 heb je al uitgevoerd).


  5. Is het probleem nog niet opgelost?

  5.1 Verschijnt er een foutnummer/code zodra Windows de updates niet kan installeren? Kijk dan eerst even bij deze lijst of jouw foutnummer hierbij zit.
  Klik op het foutnummer om naar de oplossing te gaan. Als jouw foutnummer niet beschikbaar is of de oplossing alsnog niet werkt lees dan hieronder verder.


  5.2 Indien na een herstart de Windows update problemen zich nog steeds voor doen, kun je het beste een topic openen in het Windows gedeelte hier op Nucia.
  Het Windows gedeelte is te bezoeken via onderstaande link:
  http://www.nucia.eu/forum/forumdisplay.php?f=190

  Maak een (gratis) account aan en start een topic in het Windows forum dat bij jouw computer hoort. Heb je Windows 7? Maak dan een topic aan in het Windows 7 onderdeel van het forum.

  Verzamel zoveel mogelijk informatie! Geef als topictitel bijvoorbeeld de foutmeldingscode indien deze wordt weergeven. Vermeldt ook dat dit stappenplan reeds is opgevolgd! Zinnen als: "Windows updates werkt niet!" geven te weinig informatie. "Windows geeft de foutcode 84CGT693T" is wel een goede zin.


  We zullen je vervolgens graag persoonlijke hulp bieden in het oplossen van je probleem. (Uiteraard gratis, wij zijn allen vrijwilligers!)  Veel succes!


  - Bovenstaande tekst is onderdeel van de Stichting Nucia en mag niet zonder toestemming gekopieŰrd of overgenomen worden. Linken naar dit artikel is toegestaan mits Nucia hierbij expliciet wordt vermeld. Klik hier voor meer informatie.
  Bijgevoegde Thumbnails Bijgevoegde Thumbnails Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   NUCIA.eu-Microsoftfixit_www.nucia.eu.jpg
Bekeken:  113312
Grootte:  8,6 KB
ID:    8186   Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   NUCIA.eu-Microsoftlogo_www.nucia.eu.JPG
Bekeken:  63145
Grootte:  4,7 KB
ID:    8187  
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:37.

 2. #2


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Specifieke oplossing voor Microsoft Windows Update foutmeldingen met fout nummer en code.

  Klik op de foutmelding (code/nummer) die voor jou van toepassing is om naar de oplossing te gaan.

  Algemene Windows Update problemen
  0x800A0046
  0x800A01AD
  0x80070002
  0x80070003
  0x80070422
  0x80072EE7
  0x80244019
  0x8024402C
  0x8024502D
  0x80248011
  0x8DDD0018

  (Lijst is op volgorde van 1 - 9 en van a - z)

  Deze lijst wordt periodiek bijgewerkt.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:37.

 3. #3


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Foutcode 0x80070002 of 0x80070003

  Oorzaak/Reden: Na het downloaden van de updates missen er bestanden waardoor Windows de updates niet kan installeren en er een foutmelding verschijnt.

  Oplossing: Ga naar Start -> Uitvoeren en type: services.msc en klik op ok. Klik met de rechtermuisknop op Automatische Updates en kies voor stoppen.

  Ga naar Start -> Uitvoeren en type: cmd en klik op ok. Type: cd %windir% en klik op Enter. Type: ren SoftwareDistribution SDTemp en klik nogmaals op Enter. Type vervolgens exit en klik op Enter.

  Klik vervolgens weer met de rechtermuisknop op Automatische Updates en kies voor starten. Probeer nu of de updates wel geinstalleerd kunnen worden.

  Indien het probleem zich nog steeds voor doet wordt aangeraden stap 3 van het stappenplan op te volgen. Er is een malware variant actief (geweest) die de Windows Update services kon beschadigen zodat het systeem zichzelf niet kon 'repareren'.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:38.

 4. #4


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Foutcode 0x800a0046

  Oorzaak/Reden: De gebruiker probeert Microsoft Windows Updates te downloaden met een gebruikersaccount die daarvoor niet genoeg rechten heeft.

  Oplossing: Ga naar Start -> Configuratiescherm (Klassieke weergave) -> Systeembeheer en klik op Computer Beheer. Ga naar Lokale Gebruikers en groepen en kies voor Gebruikers. Selecteer de gebruiker waarmee men geen updates kan installeren en open deze. Selecteer het tabblad Lid van. Selecteer de account die verwijderd moet worden.

  Let op: Verwijder enkel een gast of beperkte account. Zorg dat je de hoofdaccount nooit verwijderd!
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:38.

 5. #5


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Foutcode 0x80248011

  Oorzaak/Reden: Door een probleem bij de dataopslag van de gedownloade windows update patches door Internet Explorer kunnen de updates niet geinstalleerd worden.

  Oplossing: Ga in Internet Explorer naar de optie Extra en kies voor Internet Opties. Klik bij het tabblad Algemeen op verwijderen onder het kopje Tijdelijke Internetbestanden verwijderen. Zorg dat IE de tijdelijke internetbestanden verwijdert.

  Indien Windows Updates nog steeds niet werkt gaat men naar Start -> Uitvoeren en typte men: cmd en klik op enter. Type vervolgens de volgende regels na elkaar en met een enter bij elke [ENTER]

  net stop wuauserv [ENTER]
  cd /d C:\windows\SoftwareDistribution [ENTER]
  rd /S /Q DataStore [ENTER]
  net start wuauserv [ENTER]
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:38.

 6. #6


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Foutcode 0x80072EE7

  Oorzaak/Reden: Door een fout in het HOST bestand kan de Windows Update pagina vaak niet gevonden worden of loopt vast.

  Oplossing: Ga naar Start -> Uitvoeren en type: C:\Windows\system32\drivers\etc en klik op Enter.

  Een map opent. Klik met de rechtermuisknop op het bestand hosts en kies voor copy. Ga naar het bureaublad en klik op de rechtermuisknop en kies voor paste. Zorg dat je dit hebt gedaan voor dat je de oplossing hieronder opvolgt, bij problemen kan je het host bestand dan terugplaatsen.

  Klik nu in de map C:\Windows\system32\drivers\etc met de rechtermuisknop op host en kies voor openen met. Selecteer hier kladblok.

  plaats een # voor de regel waarin Microsoft update of Windows update geplaatst staat.

  Sla het bestand op en probeer nogmaals de Windows update site te bereiken.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:38.

 7. #7


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Foutcode 0x8024402c of 0x8024502d

  Oorzaak/Reden: Door een fout met de proxy server die wordt gebruikt is de Windows Update site onbereikbaar. Zorg dat je enkel met je eigen computer de Windows update site bezoekt, zonder proxy of firewall restrictie.

  Oplossing: Open Internet Explorer en ga naar Extra -> Internet Opties. Klik op het Verbindingen tab en ga naar LAN instellingen. Klik vervolgens op de Geavanceerd knop. Verwijder vervolgens de tekst onder Uitzonderingen.

  Ga vervolgens naar Start -> Uitvoeren en type: cmd en klik op Ok.
  Type vervolgens de volgende regels na elkaar en met een enter bij elke [ENTER]
  proxycfg -d [ENTER]
  net stop wuauserv [ENTER]
  net start wuauserv [ENTER]
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:38.

 8. #8


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Foutcode 0x800A01AD

  Oorzaak/Reden: Het bestand Wuaueng.dll wordt vermist/is niet aanwezig op de computer/pc waardoor de Microsoft Windows update site geen updates kan binnenhalen en installeren.

  Oplossing: Ga naar Start -> Uitvoeren en type: regsvr32 Wuaueng.dll en klik op Enter.

  Indien een bericht wordt weergeven met de melding geslaagd kan je nogmaals proberen Windows updates te installeren via de website.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:38.

 9. #9


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Foutcode 0x80070422, 0x80244019 of 0x8DDD0018

  Oorzaak/Reden: Windows updates lukt niet meer? Als je een van deze foutmeldingen krijgt tijdens het downloaden van updates, is de oorzaak een computervirus dat de automatische Windows-updates heeft uitgeschakeld of een andere service op uw computer die nodig is voor Windows Update. Als je computer een virus heeft, moet je de computer eerst scannen volgens onderstaande methode en het virus verwijderen.

  Oplossing: Om weer Windows updates te kunnen ontvangen moeten we eerst de virussen te verwijderen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving over hoe virussen verwijderd kunnen worden.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:39.

 10. #10


  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Firewall
  Berichten
  3.040
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 02-01-13 om 04:39.

 11. #11

  Technische vaardigheid
  1. Beginner
  Besturingssysteem
  Windows Vista Home Premium 32
  Antivirus
  Norton
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  2
  Hallo,

  Ik heb gisteren mijn grafische drivers geupdate, helaas heb ik sindsdien iedere 5-10 minuten een bluescreen gekregen waardoor ik uiteindelijk windows opnieuw heb ge´nstaleerd. Alleen nu kan ik geen updates meer downloaden via windows update. wanneer ik op start druk blijft windows vasthangen op update 1 van 124, 0 kb. En er komt geen voortgang in.

  Ik heb het stappenplan doorgelezen en alles geprobeerd, maar ik kom er helaas niet uit.
  Heeft u, of iemand anders, misschien een idee hoe ik dit kan oplossen?

  Groeten,
  David

 12. #12
  Schermafbeelding van Roxy90
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 7 Professional 64
  Antivirus
  G Data IS 2013
  Firewall
  G Data IS 2013
  Berichten
  3.506
  Een herinstallatie was niet nodig geweest. Hoelang blijf je wachten met de voortgang van de updates? Wellicht dat hij dat in de achtergrond wel doet maar dat het door een fout niet word getoond.
  Interesse in antivirus producten en malware? Check dan deze link eens.

 13. #13
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.782
  Blog Berichten
  9
  Hallo Datim en welkom op Nucia!

  Heb je na de herinstallatie de pc voorzien van de juist en recentste drivers?
  Welke versie van Windows staat nu op de pc?
  Is deze versie van Windows voorzien van de meest recente Service Packs?

  We gaan dit varkentje eens stap voor stap voor je wassen.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeŰriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

 14. #14

  Technische vaardigheid
  1. Beginner
  Besturingssysteem
  Windows Vista Home Premium 32
  Antivirus
  Norton
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  2
  Hallo Eagle Creek.

  Ik heb na de installatie niet de nieuwste drivers ge´nstalleerd, omdat de grafische kaart 6 jaar oud is (nvidia geforce 9500 gs) en daarom een oudere versie (314.22) beter werkt.
  Er staat momenteel Windows Vista Home Premium 32bit op.
  En die service packs zijn updates, maar de updates werken nou juist niet.

  Om terug te komen op Roxy90;
  Na de update liep de pc na ~5 minuten vast en hing dan voor precies 5 minuten vast, waarna hij opnieuw opstartte en ik bij inloggen dan error_bluescreen kreeg.
  Ik heb toen meerdere driver versies ge´nstalleerd (oude telkens eerste verwijderd) en het probleem bleef bestaan.
  Dus installeerde ik windows opnieuw, geen problemen, zodra ik de drivers installeerde begon het probleem helaas weer.
  En over die updates, ik wacht daar dus niet langer op dan 5 minuten, want dan hangt de pc vast en start ie opnieuw op, waar ik niks tegen kan doen

  Ik zit momenteel te kijken voor nieuwe onderdelen omdat deze gewoon verouderd zijn (gpu, cpu, moederboord en ram). Zouden nieuwe onderdelen dit oplossen?(in verband met andere drivers etc) of zou ik ook een nieuwe harde schijf moeten kopen en clean beginnen?

  Alvast bedankt voor alle hulp!

  Groeten en een fijne dag,
  David

 15. #15
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.782
  Blog Berichten
  9
  En die service packs zijn updates, maar de updates werken nou juist niet.
  Service Packs kun je los downloaden, buiten Windows Update.

  Ik zit momenteel te kijken voor nieuwe onderdelen omdat deze gewoon verouderd zijn (gpu, cpu, moederboord en ram). Zouden nieuwe onderdelen dit oplossen?(in verband met andere drivers etc) of zou ik ook een nieuwe harde schijf moeten kopen en clean beginnen?
  Als je veel nieuwe onderdelen overweegt, overweeg dan ook maar een complete herinstallatie. Dan schoon beginnen met drivers, updates en veiligheidssoftware.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeŰriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •