Inloggen of Register

Test

U bent hier

'Gros Tor-gebruikers zijn te achterhalen'

Uit onderzoek van de Columbia University blijkt dat van het gros, zo'n 81 procent, van de Tor-netwerkgebruikers het ip-adres te achterhalen is. Dit onderzoek werd gehouden tussen 2008 en 2014, op een aangepaste Tor-server van de universiteit.

Door in het netwerk een herkenbaar patroon van dataverkeer te injecteren en die te vergelijken bij de in- en uitgang van het netwerk, zou bij het gros van Tor-netwerkgebruikers het ip-adres te achterhalen zijn. In een gesimuleerde omgeving haalden de onderzoekers een slagingspercentage van honderd procent, in de praktijk leek dit 81,4 procent te zijn.

Met deze techniek kunnen bijvoorbeeld overheden een groot aantal Tor-netwerkgebruikers achterhalen. Maar ook kleinere organisaties, die aanzienlijk minder middelen dan een overheid hebben, zouden al heel wat informatie kunnen achterhalen op deze manier.

De mensen achter het Tor-project stellen echter dat deze methode te vaak foutieve informatie weergeeft en dat Tor-netwerkgebruikers zich daardoor weinig tot geen zorgen hoeven te maken.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers