Inloggen of Register

Test

U bent hier

Over Nucia

Contact

Indien u contact op wilt nemen met (Stichting) Nucia kan dat door middel van het volgende e-mailformulier:
Contactformulier


Synopsis

Nucia is het grootste Nederlandstalige online platform waar gebruikers (consumenten en MKB) terecht kunnen voor informatie over en hulp bij computerbeveiliging en informatiebeveiliging.

De doelen van Nucia zijn de volgende:

  • Gebruikers informeren over hoe zij hun computer moeten beveiligen;
  • Gebruikers helpen bij het beveiligen van hun computer door behalve het aanbieden van informatie, gebruikers de kans te geven om beveiligingssoftware met aantrekkelijke kortingen aan te schaffen;
  • Gebruikers helpen bij het schoonmaken van hun computer na het oplopen van een infectie;
  • Gebruikers “algemene” computerhulp bieden in het kader van een “schoon en optimaal werkend systeem”.

De website wordt onderhouden en ontwikkeld door vrijwilligers en is voornamelijk van donaties afhankelijk.

Geschiedenis

Nucia is in 2004 begonnen onder de naam “Antispywareoffensief”. Antispywareoffensief was de eerste Nederlandstalige website volledig toegewijd aan het assisteren van consumenten bij het verwijderen van spyware. In de loop der jaren is het portfolio uitgebreid met onder andere zaken als algehele computerbescherming, computeroptimalisatie, online privacy, etc, waarna de site verder is gegaan onder de naam “Nucia”.

Betekenis Nucia

Nucia refereert aan de plaats “La Nucia”; een gemeente in de Spaanse provincie Alicante gelegen op zo’n 10 kilometer van Benidorm. Hoewel La Nucia grenst aan de toeristische Costa Blanca, is de plaats zelf relatief rustig en traditioneel gebleven. Het staat hiermee symbool voor de de veiligheid en “rust” die Nucia inneemt op het “gevaarlijke” internet. Tijdens de oprichting van Nucia werd de slogan “A safe place in an unsafe world” gevoerd.

Ons beeldmerk

Het beeldmerk van Nucia bestaat uit een schild met hierin een adelaar. Het schild staat voor bescherming, zoals Nucia deze biedt om belangrijke systemen of informatie te beveiligen.

De adelaar staat voor bekwaamheid, zorgzaamheid en inspiratie. Bekwaamheid van de vrijwillige medewerkers, die hun kennis en kunde gebruiken om anderen te helpen. Zorgzaamheid vanwege de passie waarmee zij dat doen. Inspiratie vanwege de kracht die de adelaar uitstraalt om nieuwe dingen te bedenken.

De slogan “In Omnia Paratus” (op alles voorbereid) refereert aan de gedachte dat Nucia gebruikers voorziet van inzicht en middelen om zich veilig te bewegen in de digitale wereld.

Stichting Nucia

De websites Nucia.eu en Pchelper.nl zijn eigendom van Stichting Nucia.

Stichting Nucia heeft als doel consumenten en het MKB voor te lichten op het gebied van computer- en informatiebeveiliging. De stichting poogt te zorgen voor ondersteuning van initiatieven op het gebied van computerbeveiliging, voorlichting en een veilige online omgeving.
Zij doet dit onder andere door het beheren van diverse websites (waaronder Nucia.eu en Pchelper.nl), samenwerkingsverbanden aan te gaan met beveiligingssoftwarefabrikanten en –leveranciers en het actief participeren in onderzoek naar computer- en informatiebeveiliging.

De stichting wordt in leven gehouden door vrijwilligers en is voornamelijk van donaties afhankelijk.

Enkele formele zaken

Stichting Nucia
KVK-nummer: 27325771

Postadres (geen bezoekadres)
Praagsingel 406
3404CT
IJsselstein

Indien u contact op wilt nemen met (Stichting) Nucia kan dat door middel van het volgende e-mailformulier:
Contactformulier
06 107 101 93 (niet voor computerproblemen of problemen met de forumregistratie)

BTW-nummer: NL819876793B01

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers