Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Laptopgebruikers weten niet wat spyware is.

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Laptopgebruikers weten niet wat spyware is.

  Onvoldoende kennis
  Spyware mag dan steeds vaker voorkomen, maar liefst 71 procent van de Nederlandse laptopgebruikers heeft er nog nooit van gehoord.
  Dit blijkt althans uit onderzoek van Dynamic Markets in opdracht van Websense.com. Het kennisniveau op het gebied van beveiliging van de Nederlandse laptopbezitter komt er in vergelijking met het Europees gemiddelde slecht af.

  2 procent
  Slechts 2 procent van de Nederlandse gebruikers kan namelijk de term spyware juist definiëren. Het Europees gemiddelde is 7 procent. Maar liefst 93 procent van de laptopgebruikers in Europa is dus niet op de hoogte van de gevaren van spyware, aldus de onderzoekers. Hierdoor treffen ze ook geen enkele voorzorgsmaatregel om persoonlijke en bedrijfsdata te beschermen.

  Maatregelen
  Websense raadt bedrijven aan hun werknemers goede voorlichting en training te geven. Ook zouden ze zelf maatregelen moeten nemen voor maximale bescherming tegen beveiligingsrisico's. Dat gebeurt nu nog duidelijk niet. Een schamele 14 procent van de bedrijven heeft bijvoorbeeld restricties voor het downloaden van software op de laptop.

  Verder zegt 42 procent van de respondenten peer-to-peer-, porno- of hacksites te bezoeken. Slechts 10 procent realiseert zich dat dit gevolgen kan hebben voor hun werkgever. Geoff Haggart van Websense: "Veel Europese bedrijven vertrouwen volledig op de integriteit van hun personeel bij het downloaden. Het probleem verergert als laptops aan het bedrijfsnetwerk gekoppeld worden. Het netwerk is dan ook kwetsbaar voor schadelijke aanvallen."

  Bron: helpmij.nl
  Als wij van ASO dit soort berichten lezen willen wij maar weer eens benadrukken hoe belangrijk het is om de spyware en de computerbeveiliging in de gaten te houden! Spyware is momenteel een grotere bedreiging (aan het worden) dan virussen.
  Maak deze site bekend aan vrienden en kennissen. Het probleem spyware mag zeker niet onderschat worden.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎