Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Apple Mac OS X vijf keer meer lekken dan Windows

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Apple Mac OS X vijf keer meer lekken dan Windows

  Apple moest dit jaar 243 beveiligingslekken in haar besturingssysteem dichten, en dat is ruim vijf keer meer dan bij Windows XP en Vista het geval was. Mac OS X had met 234 ernstige kwetsbaarheden te maken, terwijl Windows XP en Vista er slechts 23 hadden. In de hoogste categorie, de zeer ernstige lekken, scoorde Apple weer beter, want daarvan werd er geen één in Mac OS X aangetroffen, terwijl Windows Vista en XP er bij elkaar met vier te maken hadden. In totaal patchte Microsoft in Windows Vista en XP 44 beveiligingslekken.

  "Ook opmerkelijk is dat Windows Vista minder lekken dan Windows XP heeft, en betere bescherming tegen misbruik biedt, het toevoegen van Windows Defender en Sidebar zorgde er echter voor dat Vista met vier ernstige lekken te maken kreeg die niet in Windows XP aanwezig zijn. Sidebar was goed voor drie van die extra lekken, en ik ben dan ook blij dat ik het niet gebruik", aldus George Ou die het aantal Mac OS X en Windows lekken voor ons gemak optelde.

  security.nl


 • #2
  "Vergelijking Windows en Mac lekken is Microsoft propaganda"

  Vorige week zorgde IT-journalist George Ou voor de nodige ophef door te beweren dat Mac OS X ruim vijf keer meer lekken dan Windows Vista en XP bevatte, en dat is totale onzin, zegt Daniel Eran Dilger. Ou baseert zijn cijfers op die van het Deense Secunia, dat zelf zegt dat haar cijfers niet voor het vergelijken van applicaties gebruikt moeten worden. Dilger is van mening dat alleen de lekken die ontwikkelaars naar buiten brengen door Secunia worden geindexeerd. Als Apple wel al haar kwetsbaarheden bekendmaakt, en Microsoft niet, dan lijkt het alsof er meer lekken in Mac OS X zitten. Daarnaast is het aantal patches niet alleen een indicatie van problemen, maar ook van oplossingen. "Het is niet zo eenvoudig dat minder beter is."

  In het geval van Apple blijken veel kwetsbaarheden in de programma's van derde partijen te zitten, die wel bij Mac OS X worden opgeteld. "Kijkend naar de statistieken van de afgelopen maand, dan is het niet zo dat Microsoft een paar lekken heeft en Apple tien keer zoveel. In werkelijkheid was Microsoft verantwoordelijk voor een half dozijn problemen met haar eigen code, waardoor exploits willekeurige code konden uitvoeren of rechten verhogen. Dat is pas erg."

  Betekenis van kwetsbaarheden
  Een ander punt wat Ou volgens Dilger niet noemt is de impact van de lekken. Uit zijn eigen onderzoek zou blijken dat bij Apple 16% van de genoemde lekken een aanvaller systeemtoegang geeft, terwijl dit bij Windows Vista 43% is. Bij Apple zorgt 10% ervoor dat vertrouwelijke informatie is te achterhalen, bij Vista is dat 24%. Alleen bij denial of service aanvallen tegen het systeem scoort Microsoft met 5% beter dan de 29% van Apple, toch zou deze categorie minder ernstig zijn.

  Wel opgemerkt moet worden is dat Dilger een "Apple-aanhanger" is en Ou duidelijk niet.

  Security.NL
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd


  Comment


  • #3
   En dat terwijl Apple in opkomst is.

   Comment

   Sorry, you are not authorized to view this page
   Working...
   X