Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Microsoft maakt haast met Internet Explorer 8

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Microsoft maakt haast met Internet Explorer 8

  Kort na de release van Opera 9.25 heeft Mozilla een tweede bètaversie van alweer de derde editie van haar Firefox browser uitgebracht. Het lijkt er nu echter op dat daarmee ook een nieuwe browseroorlog is begonnen, want Microsoft volgde snel op beide releases door te melden dat IE 8 volop in ontwikkeling is en in de eerste helft van 2008 op de markt gaat komen.

  Hoewel Microsofts Internet Explorer (IE) nog steeds aan kop gaat als het gaat om marktaandeel van browser gaat het al lang niet meer onbedreigd aan kop. Het bedrijf voelt de hete adem in de nek van Mozilla's Firefox en Opera en is daardoor verplicht om haar browser ook sneller te vernieuwen dan gewoonlijk. Ter vergelijking, IE 7 kwam ruim vijf jaar na IE 6 uit, maar als IE 8 begin 2008 op de markt komt, is IE 7 nog maar ruim een jaar op de markt.

  Wat er allemaal voor een verbeteringen te verwachten zijn in IE 8 is nog niet duidelijk, maar volgens Dean Hachamovitch, general manager van Microsofts IE team hebben de ontwikkelaars wel een grote mijlpaal bereikt. De huidige versie van IE 8 kan de Acid2 test nu met succes doorstaan. Met de Acid2 test kunnen browserontwikkelaars kijken of hun browser testpagina CSS en HTML kunnen uitvoeren volgens de standaarden van het Web Standards Project.

  techzine.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X