Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Trojaans paard kaapt Google Adsense advertenties

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Trojaans paard kaapt Google Adsense advertenties

  Virusbestrijders hebben een nieuw Trojaans paard ontdekt dat Google Adsense advertenties kaapt om slachtoffers naar andere websites door te sturen. De malware past het host-bestand op Windows computers aan. Hierdoor downloadt de browser geen advertenties van Google's server, maar van een onbekende reclame server. Niet alleen loopt Google hierdoor inkomsten mis, gebruikers kunnen ook naar kwaadaardige websites worden doorgestuurd. Bij geïnfecteerde gebruikers is page2.googlesyndication.com in het hosts-bestand opgenomen en verwijst naar een IP-adres dat begint met een 9.

  "Gebruikers lopen risico omdat de advertenties en/of gelinkte sites malware kunnen bevatten, wat goed mogelijk is, aangezien ze via malware gepromoot worden. Webmaster zijn de dupe omdat de Trojan bezoekers wegkaapt, en daarmee ook inkomsten", aldus een virusanalist van het Roemeense BitDefender.
  security.nl


 • #2
  Google machteloos tegen Adsense-trojan

  Zoekgigant Google staat machteloos tegen een nieuw virus dat het succes van haar populaire Adsense-dienst ernstig bedreigt.

  Anti-virusbedrijf BitDefender ontdekte onlangs een nieuw Trojaans paard in Trojan.Qhost.WU, dat ervoor zorgt dat de reclamebanners van Google Adsense vervangen worden door andere reclame-uitingen, meldt ZDNnet. Google is hier natuurlijk niet blij mee, maar kan weinig tegen de trojan beginnen omdat de infectie plaatsvindt bij de gebruikers zelf, oftewel, Adsense zelf wordt niet aangetast.

  Het is nog niet helemaal duidelijk of de banners de bezoeker omleiden naar schadelijke sites met malware of dat zij commerciële boodschappen bevatten. Attila-Mihaly Balazs, analist bij BitDefender vermoedt echter dat de banners naar schadelijke software verwijzen, aangezien het virus ook al via malware op de computer terecht is gekomen. De infectie is vervelend voor de eindgebruiker, maar desastreus voor Google aangezien het bedrijf op deze manier niet meer kan garanderen dat haar advertenties ook daadwerkelijk worden getoond.

  Volgens Nishad Herath, senior onderzoeker bij McAfee, kan Google weinig anders doen dan hopen dat gebruikers zich goed zullen beschermen tegen het virus: "Er is niets dat een bedrijf als dit kan doen om dit te bestrijden omdat het systeem niet op haar servers wordt aangepast, maar lokaal op de pc van gebruiker."

  Als het virus daadwerkelijk om zich heen weet te grijpen, zullen de gevolgen voor Google aanzienlijk zijn, aangezien een advertentieprogramma valt of staat met betrouwbaarheid en bereik. Op het moment dat Google op grote schaal niet meer zou kunnen hardmaken dat een advertentie ook daadwerkelijk de eindgebruiker bereikt, verliest het populaire Adsense snel aan waarde

  Webwereld.nl
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd


  Comment

  Sorry, you are not authorized to view this page
  Working...
  X
  😀
  🥰
  🤢
  😎
  😡
  👍
  👎