Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hyves-gebruikers in vizier bij computercriminelen

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Hyves-gebruikers in vizier bij computercriminelen

  Hyves-gebruikers zullen volgend jaar het doelwit van computercriminelen worden, zo voorspelt een Duits beveiligingsbedrijf. Gestolen informatie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor gerichte spam en phishing e-mails, aldus virusbestrijder G Data. Daarbij is het goed mogelijk dat de criminelen slachtoffers afpersen door hun gegevens te versleutelen. "Het gebruik van deze schadelijke programma's, die volledige files, folders of delen van hard drives kunnen versleutelen, was eerder uitzondering dan regel in 2007. Dit zal veranderen in 2008." En dit geldt niet alleen voor thuisgebruikers, ook bedrijven moeten rekening met "ransomware" houden.

  "We verwachten dat het aantal afpersingen met versleutelde zakelijke bestanden het komende jaar zal toenemen. Tot nu toe leidde het contacteren van slachtoffers op een bepaald moment tot identificatie van de dader. Het risico stond dus niet in verhouding met de opbrengst. Het internationale netwerk van witwassers biedt hier nu nieuwe mogelijkheden voor" zegt Dirk Hochstrate.

  De Duitse beveiliger verwacht verder dat volgend jaar het aantal phishing e-mails gericht aan bankklanten zal afnemen, maar dat webwinkels, sociale netwerken, vacaturesites en online games het nieuwe doelwit zijn, en dat de omvang van de schade het komende jaar aanzienlijk zal toenemen.

  Security.NL
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd


Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X