Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nederlandse virusschrijver achter MSN worm

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Nederlandse virusschrijver achter MSN worm

  Een Nederlander is verantwoordelijk voor het schrijven van een nieuwe MSN worm die logins van internetbankieren steelt en de gebruiker bespioneert. "Alle functies zijn namelijk in het Nederlands, wat zeer bijzonder is en aangeeft dat het om een Nederlandse virusschrijver gaat", aldus Roel Schouwenberg van beveiligingsaanbieder Kaspersky Lab.

  Het tweede punt is nog veel interessanter. De malware bevat namelijk URLs die wijzen naar pagina's op de sociale netwerksites Hyves, Partyflock en Superdudes. De profielen zijn deze week aangemaakt en bevatten een geobfusceerde URL. Op deze manier zou de virusschrijver de spamfilters van de sociale netwerksites willen omzeilen. De malware laadt een URL op de profielpagina, die verwijst naar de locatie van de Command & Control server waar de worm naar luistert. "Waarschijnlijk dacht de auteur dat het waarschijnlijker was dat zijn C&C server uit de lucht zou worden gehaald, dan alle profielen op de sociale netwerksites", zo laat de senior anti-virusonderzoeker van de Russische virusbestrijder weten.

  Op de vraag waarom de virusschrijver juist voor Hyves had gekozen, en niet voor een gratis website via bijvoorbeeld Geocities, laat Schouwenberg tegenover Security.NL weten dat verkeer naar Hyves tegenwoordig niet meer opvalt. De malware zou zich nog niet massaal verspreiden.

  security.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎