Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Chinees programma helpt bij het maken van backdoors

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Chinees programma helpt bij het maken van backdoors

  Een Chinese backdoor-kit stelt gebruikers in staat om in een handomdraai eigen malware te creëren en geïnfecteerde computers aan te sturen. Het maken van malware is lopendebandwerk geworden, constateerde Roel Schouwenberg, security-deskundige bij Kaspersky, onlangs. Met name de Chinezen zijn er bedreven in.

  Dat het maken van nieuwe virussen een eitje is, laat F-Secure zien aan de hand van de Hupigon kit. Met behulp van deze kit van Chinese makelij is het mogelijk om geïnfecteerde pc's te controleren.

  Daarnaast stelt het programma gebruikers in staat om met een paar klikken een nieuwe versie van Hupigon te creëren. Na het aanvinken van de gewenste opties heb je je 'eigengemaakte' backdoor. Het gevolg is dat er inmiddels honderdduizenden varianten van Hupigon bestaan.

  De mogelijkheden die de kit aanbiedt, zijn talrijk. Zo is het onder meer mogelijk om wachtwoorden te stelen, de bestanden van een geïnfecteerde computer te kopiëren of om de op de pc aangesloten webcam te bedienen. Ook kunnen machines die zijn geïnfecteerd met een Hupigon-variant, worden ingezet voor een distributed denial of service (DDoS) aanval.

  Viruskits voor het maken van malware bestaan overigens al jaren. Zo maakte de enige Nederlander die ooit werd veroordeeld voor het maken van een computervirus (het Kournikova-virus), gebruik van de VBS Worm Generator.

  techworld.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X