Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wifi-router virus kan hele steden infecteren

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Wifi-router virus kan hele steden infecteren

  In dichtbevolkte gebieden kunnen cybercriminelen via draadloze routers op grote schaal frauderen of malware verspreiden en zo complete steden infecteren, aldus Amerikaanse onderzoekers. Een Wifi-virus zou binnen twee weken duizenden routers kunnen besmetten. Routers zijn een zeer interessant doelwit voor cybercriminelen, omdat ze altijd aan staan en niet van beveiligingssoftware zijn voorzien om infectie te detecteren of voorkomen. Daarnaast verschijnen er steeds meer draadloze routers die ook nog eens dicht bij elkaar staan.

  Doordat veel Wifi-routers niet zijn beveiligd of het eenvoudig te kraken WEP gebruiken, kan malware zich eenvoudig verspreiden. "Als de malware het cryptografisch protocol omzeilt en een communicatiekanaal opzet, moet het nog het wachtwoord omzeilen. Een groot gedeelte van de gebruikers verandert niet het standaard wachtwoord van hun router, die ook eenvoudig te verkrijgen zijn." Eenmaal toegang tot de machine installeert de malware zichzelf in de firmware van de router.

  Volgens de onderzoekers laat hun onderzoek zien dat Wifi-virussen reden tot zorgen zijn. "Er zijn twee maatregelen die infecties eenvoudig kunnen terugdringen. Ten eerste het wijzigen van het standaard wachtwoord, en ten tweede het gebruik van WPA."

  Security.NL
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd


Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎