Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Malware verspreid via banners op MySpace en Excite

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Malware verspreid via banners op MySpace en Excite

  Bezoekers van de populaire sociale netwerksite MySpace die niet de laatste updates voor Windows, Flash, QuickTime en andere programma's hadden geïnstalleerd, zijn dankzij kwaadaardige reclamebanners met malware besmet geraakt. Het gaat om moeilijk te verwijderen adware en spyware, maar ook om Trojaanse paarden die op het moment van de uitbraak door maar weinig virusscanners werden gedetecteerd. Via beveiligingslekken in de eerder genoemde software werden tenminste 7 programma's op de computer geïnstalleerd.

  In het geval van zoekmachine Excite en de Duitse pagina Blick.ch gaat het om kwaadaardige Flash banners die gebruikers doorsturen naar een andere pagina, die probeert om Performance Optimizer te installeren. Dit programma laat de gebruiker denken dat zijn computer met malware besmet is, die dan voor het verwijderen hiervan flink moet betalen. Aangezien veel banner-aanbieders het proces van plaatsing automatiseren, is het lastig om de "rotte appels" er tussen uit te halen.

  Het is echter niet de eerste keer dat MySpace bezoekers via kwaadaardige banners geïnfecteerd raken. Vorig jaar september ging het om een Trojaans paard die ook op andere websites geadverteerd werd. In 2006 raakten zelfs een miljoen internetgebruikers via banners op MySpace en DeckOutYourDeck.com met spyware bemet.

  security.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X