Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Microsoft begint 2008 met ernstig lek in XP en Vista

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Microsoft begint 2008 met ernstig lek in XP en Vista

  Microsoft zal volgende week twee security bulletins uitbrengen, waaronder eentje voor een ernstig beveiligingslek in Windows XP en Vista die een aanvaller het systeem laat overnemen. Opmerkelijk genoeg geeft de softwaregigant hetzelfde "remode code execution" lek in Windows 2000 een "moderate" rating, en is die "belangrijk" voor Windows Server 2003 gebruikers.

  Het tweede bulletin van dit jaar treft alleen Windows 2000, XP en Server 2003, en laat een aanvaller zijn of haar rechten verhogen. De eerste patches van 2008 zijn vanaf dinsdag 8 januari beschikbaar. Vorig jaar begon Microsoft nog met vier security bulletins.

  security.nl


 • #2
  Eerste verplichte SP1 update voor Windows Vista

  Microsoft zal vandaag een verplichte update uitbrengen die Windows Vista Ultimate en Enterprise gebruikers moeten installeren als ze later dit jaar naar Service Pack 1 willen upgraden. De update verschijnt alleen voor deze twee versies omdat die de BitLocker Drive Encryptie ondersteunen, en wijzigt de boot loader, zodat ook PC's met Bitlocker encryptie straks van SP1 kunnen worden voorzien.

  "We brengen het nu uit als fundament voor toekomstig updates en elimineren zo extra reboots door ze naast andere updates te installeren die wel een reboot vereisen", zegt Microsoft Product Manager Nick White. In de nabije toekomst zal de softwaregigant twee andere verplichte updates uitbrengen die voor alle Vista versies bedoeld zijn. Service Pack 1 staat nog steeds gepland voor ergens dit kwartaal.

  security.nl

  Comment


  • #3
   Microsoft stuurt Vista patch naar verkeerde gebruikers

   De verplichte Service Pack 1 update die Microsoft voor Vista Ultimate en Enterprise gebruikers uitbracht is per ongeluk ook naar de gebruikers van andere Vista versies gestuurd. De KB935509 update, die met de andere patches van de afgelopen patchdinsdag werd meegestuurd, was bedoeld om Ultimate en Enterprise systemen klaar te maken voor Service Pack 1, die later dit kwartaal moet verschijnen.

   Microsoft kreeg echter verschillende klachten dat de update ook bij andere Vista systemen terecht kwam. De softwaregigant maakte snel een aanpassing waardoor de distributie uiteindelijk wel naar wens werkte. Gebruikers van andere Vista versies die de update toch installeerden hoeven volgens Microsoft niet bang te zijn, aangezien het geen negatieve gevolgen heeft. "De update was ontworpen voor alle versies van Windows Vista, hij is alleen voor de andere niet verplicht voor SP1", zo is te lezen op het Microsoft Update blog.

   Security.NL
   Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
   Wordt er zelf ook door verwarmd


   Comment

   Sorry, you are not authorized to view this page
   Working...
   X