Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Microsoft komt met nieuwe 'fix' voor SP3-problemen Office 2003

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Microsoft komt met nieuwe 'fix' voor SP3-problemen Office 2003

  Microsoft-ontwikkelaar David LeBlanc heeft op zijn weblog een eenvoudiger oplossing geplaatst voor de importbeperkingen van Office 2003 met SP3. Gebruikers klaagden dat zij oudere bestandsformaten niet langer konden openen.

  Na installatie van het derde servicepack voor Office 2003 is een aantal bestandsformaten, waaronder oudere Word- en Excel-documenten, niet langer te openen. De gebruiker krijgt de mededeling dat de bestandsindelingen geweigerd worden, omdat zij een 'beveiligingsrisico' met zich mee zouden brengen. Ook in een toelichting op de website van Microsoft werden de oudere formaten bestempeld als onveilig.

  LeBlanc stelt echter in zijn posting dat deze redenatie onjuist is: het zijn niet de bestandsformaten of de originele applicaties die potentieel onveilig zijn, maar de in Office 2003 gebruikte parsers. Volgens de ontwikkelaar zijn de importfilters voor de oudere bestandstypen lang niet zo robuust als andere Office-code, waardoor Microsoft besloot om de slecht onderhouden parsers in SP3 standaard uit te schakelen. Ook geeft LeBlanc toe dat Microsoft naar zijn klanten onduidelijk is geweest over de veranderingen in de manier waarop Office 2003 omgaat met bepaalde bestandsindelingen. De ontwikkelaar maakt bovendien excuses aan Corel, omdat Microsoft de formaten van de concurrent als onveilig zou hebben omschreven.

  Om Office-gebruikers toch in staat te stellen de oudere formaten in te lezen, plaatste Microsoft een tweetal oplossingen op zijn website. De methoden zijn echter onpraktisch en gevaarlijk: een gebruiker moet met de nodige risico's aan het register gaan sleutelen of de 'administrative templates' uit SP3 toepassen. LeBlanc heeft echter enkele .reg-bestanden op zijn blog geplaatst, waardoor de gebruiker met een dubbelklik de registerinstellingen aanpast. Hierdoor zijn oudere bestandsformaten van Word, Excel, PowerPoint en CorelDraw weer in Office 2003 te openen.

  tweakers.net

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X