Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Autorun-virus gevaarlijkste malware van december

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Autorun-virus gevaarlijkste malware van december

  Virussen die zich via de autorun functie van Windows verspreiden behoorde tot de gevaarlijkste malware van december. INF/Autorun richt zich op het autorun.inf-bestand dat programma's automatisch opstart bij het gebruik van verwijderbare media, zoals usb-sticks. Virussen die dit bestand aanpassen of elders installeren kunnen zich via die media razendsnel verspreiden. In totaal was de dreiging goed voor 4,88% van alle malware in de afgelopen feestmaand.

  "De Autorun-bedreiging is populair doordat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van usb-sticks, iPods en andere draagbare apparatuur met veel opslag. De virusschrijvers spelen hierop in", zegt Nienke Ryan van SpicyLemon.

  Virussen die zich via diskettes en floppy's verspreidde zijn zo goed als uitgestorven, maar het lijkt erop dat USB-sticks en MP3-spelers deze infectie manier weer in ere herstellen. Berichten over geïnfecteerde apparaten komen steeds vaker in het nieuws. Zo leverde Creative al een geïnfecteerde MP3-speler en wisten ook McDonalds en Apple hun mediaspelers niet schoon aan te leveren. Onlangs was het ook bij TomTom raak omdat haar navigatiesystemen met een Trojaans paard waren geïnfecteerd, en zijn ook Maxtor harde schijven, goedkope MP3-spelers en Kingston geheugenkaartjes niet veilig.

  security.nl


 • #2
  En Microsoft is weer eens 'behulpzaam':

  Explore the versatility of Microsoft’s Windows 11 operating system. Find out how our latest Windows OS gives you more ways to work, play, and create.

  Why can't I override AutoPlay by pressing the SHIFT key as I could in Windows XP?
  AutoPlay has been redesigned. Now holding down the SHIFT key opens AutoPlay regardless of the default setting.
  Terwijl je in Xp de autorun stopt door de shift-toets ingedrukt te houden zet je het bij Vista juist aan.

  Comment


  • #3
   Je kunt ook per cd/dvd/usb drive uitzetten dat er een autorun-functie wordt uitgevoerd (Deze computer - drive selecteren - Eigenschappen - Tabblad Automatisch starten).

   Comment

   Sorry, you are not authorized to view this page
   Working...
   X