Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hackers schakelen stroom uit in meerdere steden

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Hackers schakelen stroom uit in meerdere steden

  Hackers zijn erin geslaagd om in verschillende steden letterlijk het licht uit te doen, zo meldt de CIA. De aanvallers wisten toegang tot verschillende elektriciteitscentrales te krijgen en dreigden met een stroomstoring als ze niet betaald werden. Toen het geld niet werd overgemaakt schakelden ze de stroom uit, zo beweert CIA analist Tom Donahue. Hij wil niet zeggen welke steden of landen slachtoffer van de hackers werden, maar het zou buiten de Verenigde Staten hebben plaatsgevonden. In één geval werden meerdere steden door de stroomstoring getroffen. "We weten niet wie de aanvallen uitvoerden of waarom, maar ze verliepen allemaal via het internet."

  Een woordvoerder van de CIA wilde niet verder op de uitspraken van Donahue ingaan, maar Alan Paller van het Sans Institute laat in een reactie weten dat de waarschuwing waarschijnlijk alleen is gegeven als het om een reële dreiging gaat, en bedrijven hun zaakjes op orde moeten krijgen.

  Eind vorig jaar maakte de Amerikaanse overheid video die een vernietigende hackeraanval op het elektriciteitsnet liet zien. Het filmpje, dat alleen voor officieel gebruik bedoeld was maar later toch voor het publiek beschikbaar werd, toonde hoe aanvallers een turbine op hol laten slaan totdat de machine stopte met werken.

  Security.NL
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd


Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X