Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Symbian worm infecteert mobieltjes via MMS en Bluetooth

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Symbian worm infecteert mobieltjes via MMS en Bluetooth

  Virusbestrijders van het Finse F-Secure hebben een nieuwe worm ontdekt die mobiele telefoons met het Symbian besturingssysteem via MMS en Bluetooth infecteert. In eerste instantie dachten de onderzoekers dat het ging om een variant van Commwarrior, de eerste mobiele telefoonworm die in 2005 werd ontdekt. Verder onderzoek wees uit dat het hier om een nieuw soort gaat, genaamd Beselo. De malware verspreidt zich via MSS en Bluetooth, en gebruikt social engineering om het slachtoffer een SIS applicatie te laten installeren.

  Opmerkelijk aan Beselo is dat het in plaats van de standaard SIS extensie, de extensie van media en afbeeldingen gebruikt. Dit laat het slachtoffer geloven dat hij een afbeelding of muziekbestand ontvangt, in plaats van een kwaadaardige Symbian applicatie. Dit zorgt ervoor dat gebruikers veel eerder geneigd zijn het bestand te accepteren. Beselo gebruikt bestandsnamen als beauty.jpg, sex.mp3 en love.rm. De malware blijkt al enige tijd in het wild actief zijn, maar wist aan de aandacht van virusbestrijders en aanbieders te ontsnappen omdat mediabestanden continu via MMS worden verspreid.

  Bezitters van een Symbian S60 telefoon wordt dan ook aangeraden de bestanden niet te accepteren. Aangezien de malware ontwikkeld is voor tweede generatie S60 mobieltjes, v veroorzaakt die bij toestellen van de derde generatie alleen een foutmelding in plaats van een installatie scherm.

  Concurrent G Data haalde in december nog hard uit naar anti-virusbedrijven die voor mobiele malware waarschuwen, omdat dit doelbewuste misleiding van de consument is.

  security.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X