Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Fabrikant waarschuwt voor digitale fotolijstjes met virus

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Fabrikant waarschuwt voor digitale fotolijstjes met virus

  Een aanbieder van digitale fotolijstjes heeft consumenten gewaarschuwd omdat er in een bepaald model een virus zit. De malware zou tijdens het productieproces in het apparaatje terecht zijn gekomen. Toen fabrikant Insignia achter het bestaan van de besmette fotolijstjes kwam, heeft het alle exemplaren teruggeroepen en de productie ervan gestopt. Het bedrijf benadrukt met klem dat alleen het NS-DPF10A model de computers van klanten infecteert, en alle overige modellen veilig zijn.

  De gewraakte fotolijstjes werden onder andere verkocht bij Best Buy. Volgens Insignia gaat het om een ouder virus dat door de meeste scanners herkend wordt. Toch biedt het excuses aan voor enig ongemak dat eventuele infecties hebben veroorzaakt. Insignia laat op haar website weten dat camera's, USB-sticks en geheugenkaartjes niet besmet kunnen raken door ze met het fotolijstje verbinding te laten maken. Inmiddels is er een onderzoek gestart om uit te zoeken hoe het virus de software kon infecteren.

  Besmette MP3-spelers
  Het incident heeft erg veel weg van de geïnfecteerde MP3-spelers die laatst bij verschillende winkels zoals de Media Markt werden verkocht. Ook in dit geval was er waarschijnlijk tijdens het productieproces malware op de speler terechtgekomen. Beide apparaten werden in China gefabriceerd.

  security.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X