Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bank adviseert Google voor testen wachtwoord

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Bank adviseert Google voor testen wachtwoord

  Een grote Italiaanse bank adviseert haar klanten om hun wachtwoord bij Google te testen om te zien of het veilig genoeg is. "Om de veiligheid van een wachtwoord te testen, type het in een willekeurige zoekmachine, bijvoorbeeld Google, en kijk naar het aantal resultaten. Als je minder dan tien resultaten krijgt is het een goed wachtwoord," zo schrijft de Fineco bank op haar website, die de volgende voorbeelden geeft:
  • pippo = 767.000 -> erg slecht wachtwoord
   05Fineco = 30 -> goed wachtwoord
   F1n3co = geen resultaten -> uitstekend


  Security.NL
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd • #2
  Leuk, dan zou "yhgbrf" ook een goed passwoord zijn.

  Comment


  • #3
   Het is verstandiger om hier even te checken.

   Comment


   • #4
    Ik krijg het idee dat het intypen van je password bij Google ook niet zo'n goed idee is, als je je geschiedenis niet goed verwijdert is het op zich niet lastig te vinden voor "kwaadwillige gebruikers".

    Comment


    • #5
     Wachtwoord met 8 karakters binnen maand te kraken

     Onlangs adviseerde een Italiaanse bank om via Google de sterkte van een gekozen wachtwoord te testen. Hoe minder vaak het wachtwoord door de zoekmachine te vinden was, des te veiliger, zo redeneerde de bank. Vorig jaar liet een wedstrijd al zien dat eenvoudige lange wachtwoorden veiliger zijn dan korte complexe wachtwoorden. Niels Kootstra bekeek hoe lang iemand nodig heeft om via een brute force aanval verschillende wachtwoorden te kraken.

     "In 1 uur kan een gemiddelde brute-forcer 20.000.000 (20 miljoen) combinaties uitvoeren en registreren. In 1 dag zou dat dus 480.000.000.000 verschillende combinaties betekenen. We gaan er even vanuit dat er 30 dagen in een maand zitten wat ons tot de volgende som brengt “480.000.000.000 * 30″. Het resultaat van deze som is 14.400.000.000.000 (oftewel 14,4 biljoen)"

     Uiteindelijk kom het erop neer dat een wachtwoord wat gebruik maakt van 61 verschillende karakters (speciale tekens niet meegeteld) pas bij 8 karakters veilig is voor 1 maand. Worden er wel speciale tekens gebruikt, dan zijn er in totaal 88 verschillende karakters, en is een wachtwoord van 7 karakters al voldoende om boven het gemiddelde te komen van 1 maand "brute-forcen".

     security.nl

     Comment

     Sorry, you are not authorized to view this page
     Working...
     X