Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bijna miljoen consumenten dumpt PC vanwege spyware

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Bijna miljoen consumenten dumpt PC vanwege spyware

  Bijna een miljoen Amerikaanse consumenten hebben vorig jaar een nieuwe computer gekocht, omdat de oude met spyware was besmet en ze niet in staat waren de infectie te verwijderen. Toch is het aantal lager dan voorgaande jaren. Had in 2005 nog 16% van de gebruikers spyware op zijn of haar computer, inmiddels is dat aantal gedaald naar 9%. Ook de door spyware veroorzaakte schade kende een sterke daling. Betrof het in 2004 nog 3,5 miljard dollar, vorig jaar ging het om 1,7 miljard dollar.

  Hoewel spyware minder vervelend wordt, en het aantal storende pop-ups, trage en crashende systemen afneemt, is de spyware dreiging niet voorbij. Volgens experts is die slechts aan het evolueren. Dat zelfde geldt ook voor anti-spyware software. Inmiddels weet deze categorie zo'n 75% tot 80% van alle kwaadaardige code te detecteren, terwijl dit bij virusscanners 90% of hoger is.

  Net als malware is de nieuwe generatie spyware moeilijker te detecteren en minder zichtbaar. "Spyware wordt op meer Trojan-achtige manieren aangeboden, en gebruikt veel van de methoden die ook malware gebruikt. Traditionele spyware mag dan dalen, dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de toename van meer algemene malware", zegt McAfee's David Marcus.

  Security.NL
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd • #2
  Doet me denken aan Tonino.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

  Comment


  • #3
   Haha, dat komt vast omdat de Amerikanen nog geen forum zoals Nucia tegen zijn gekomen

   Comment

   Sorry, you are not authorized to view this page
   Working...
   X