Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Organisatie voor eerlijk testen van anti-virus software

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Organisatie voor eerlijk testen van anti-virus software

  De beveiligingsindustrie heeft de eerste stappen gezet om anti-virus software in de toekomst eerlijk en transparant te laten testen. Vandaag de dag bestaat veel kritiek op de verschillende tests van virusscanners. Zo verschillen gebruikte methoden en geven de resultaten niet altijd het werkelijke niveau van beveiliging weer. Meer dan 40 verschillende beveiligingsbedrijven hebben daarom de Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) opgericht.

  Volgens AMTSO worden virusscanners steeds complexer, maar weten veel tests de effectiviteit van de software niet goed te testen, waardoor er een verkeerd beeld ontstaat. Door het bieden van objectieve standaarden, tools, methoden en best practices hoopt men de kwaliteit en relevantie van de tests te verbeteren.

  Achterhaald

  "De meeste testers gebruiken al te lang dezelfde methoden, als ze dit al doen. Deze methoden zijn incompatible met nieuwe technologieën om malware te detecteren, wat geen goede resultaten geeft," zegt Righard Zwienenberg, Chief Research Officer bij Norman. Ook concurrent Kaspersky Lab noemt hetzelfde probleem. "Beveiligingssoftware is de afgelopen 10 jaar enorm veranderd. De meeste tests zijn niet voldoende mee geëvolueerd," aldus senior anti-virusonderzoeker Roel Schouwenberg.

  Het zijn echter niet alleen virusbestrijders die op deze manier hopen dat hun producten beter uit de verf komen. Ook de twee erkende testorganen, AV-Comparatives en AV-Test, doen mee aan het initiatief. "Virusschrijvers blijven steeds nieuwe manieren ontwikkelen om beveiligingssoftware te ontwijken. Aanbieders en testers moeten daarom samenwerken om deze dreiging te stoppen," gaat Andreas Clementi van AV-Comparatives verder. Bijna alle grote anti-virusbedrijven maken deel uit van AMTSO.

  Security.NL
  Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
  Wordt er zelf ook door verwarmd


Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎