Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Tieners werpen zich op viruswereld

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Tieners werpen zich op viruswereld

  Jonge tieners begeven zich steeds vaker op het criminele cyberpad. Het gevolg is een mengeling tussen volwassen cybermisdaad en kinderlijke naïviteit.

  Beveilingsonderzoeker Chris Boyd heeft de afgelopen tijd geïnfiltreerd in verschillende fora en sites die hij in toenemende mate bevolkt en geleid ziet door jongeren van nog geen zestien jaar oud, zo vertelt hij tegen InfoWorld.

  Deze fora doen wat betreft inhoud niet onder voor andere hackersfora. Dezelfde exploits en creditcardgegevens die op volwassen sites rondgaan, zijn te vinden op de jongerensites. Vaak ontstaan de hackersgroepjes rondom videogames. Het begint met het hacken van een spelersaccount, het vervolgt zich met het kraken van creditcardgegevens.

  Naïef
  De tieners kenmerken zich echter door een grote mate van naïviteit, observeert Boyd. "Ze hebben geen flauw idee waar ze zich in begeven. Ze wisselen creditcardgegevens uit onder hun echte naam. Ze begaan enorme misdaden en laten daarbij na hun sporen uit te wissen."

  De identiteit van de kinderen is vaak relatief eenvoudig te achterhalen. Sommigen maken het de speurder wel heel makkelijk. "Dan zie je een eindeloze reeks creditcardgegevens, scripts en phishingtools staan," aldus Boyd. "En een stukje verder staan de persoonlijke gegevens van de hacker en een lijst met de tot dusver behaalde resultaten."

  Sommigen zijn namelijk zo trots op wat ze bereikt hebben, dat ze er geen moeite mee hebben om op hun MySpace op te scheppen over hun misdaden. Soms verkopen ze zelfs T-Shirts van zichzelf. "En als je met ze praat, hebben ze er geen benul van hoeveel problemen ze dat kan opleveren."

  Eenvoudig te achterhalen
  Dat de echte namen van de jongeren zo makkelijk te achterhalen zijn, heeft niet alleen het positieve gevolg dat justitie ze eerder in de kraag kan pakken. Ook slachtoffers van de hackers kunnen zo eenvoudig er achterkomen wie hun site heeft platgelegd. Het komt namelijk voor dat de jonge hackers uit nobele overwegingen kinderpornosites platleggen. Maar ze realiseren zich niet dat de eigenaars van die sites in persoon verhaal komen halen.

  Een laatste gevaar voor de onwetende hackers is dat ze eenvoudig ten prooi kunnen vallen aan hun volwassen collega's. Die struinen vaak de jongerensites af op zoek naar rekruten om hun vuile werk op te knappen. Mocht er ooit een groot onderzoek komen naar een eventuele inbraak, dan zal het spoor als eerste uitkomen bij de jongeren.

  Confrontatie
  Boyd adviseert om de jeugdige hackers duidelijk met hun daden te confronteren, bijvoorbeeld door hun websites te laten verwijderen. Het bedrijf FaceTime Communications, waar Boyd voor werkt, heeft diverse sites laten platleggen en de hackers geconfronteerd met hun bevindingen. "Op z'n minst in een paar gevallen werden ze er bang van," aldus de onderzoeker. Hij houdt de jonge criminelen voor dat als het hém lukt om de identiteit van het kind boven te halen, het de politie ook lukt. In sommige gevallen hebben ontmaskerde hackers Boyd zelfs geholpen om nog dieper in het netwerk te infiltreren.

  Er is trouwens wel een wisselwerking tussen jonge hackers en oude beveiligingsdeskundigen als Chris Boyd. Veel van de oude zogenoemde 'white hackers' zijn op hun jonge leeftijd zelf niet al te fris begonnen. De term script kiddie gaat immers langer mee dan vandaag. Het zou zomaar kunnen dat deze golf jonge hackers over een aantal jaren een golf adolescente beveiligingsexperts opleveren.

  Webwereld.nl


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X