Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zwarte Microsoft patchdinsdag voor systeembeheerders

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Zwarte Microsoft patchdinsdag voor systeembeheerders

  Microsoft zal aanstaande dinsdag maar liefst 12 beveiligingsbulletins uitbrengen om tal van lekken in haar software te repareren, systeembeheerders kunnen hun borst dus nat maken. Het is zeer uitzonderlijk dat de softwaregigant in één keer zoveel updates tegelijkertijd uitbrengt. De laatste keer dat er meer dan 10 bulletins verschenen was precies een jaar geleden, ook tijdens de patchcyclus van februari. Het aantal ernstige lekken is nu echter groter. Via dit soort kwetsbaarheden kan een aanvaller het systeem overnemen.

  Het gaat om verschillende lekken in Windows 2000, XP, Vista en Server 2003. Daarnaast blijkt er ook een ernstig lek in Internet Explorer 7 te zitten. Verder verschijnen er meerdere updates voor Microsoft Office en zijn er kwetsbaarheden gevonden in Internet Information Services 5.0, 5.1, 6.0 voor Windows XP, Server 2000 en Server 2003, Active Directory voor Windows 2000 SP 4, XP SP2, en Server 2003 en ook Visual Basic heeft een pleister nodig.

  security.nl


 • #2
  Microsoft dicht 17 lekken, vergeet Excel zero-day

  Microsoft heeft gisteren 11 patches voor haar software uitgebracht, die in totaal 17 beveiligingslekken verhelpen. Een ernstig lek in Excel, wat inmiddels ook door computercriminelen wordt misbruikt, werd door de softwaregigant vergeten. Vorige week kondigde Microsoft nog aan dat het 12 updates zou uitbrengen, maar één patch wist niet door de kwaliteitscontrole te komen. In januari waarschuwde het Microsoft Security Response Center voor een nieuw lek in Excel waarmee aanvallers bedrijfsnetwerken infiltreerden.

  Van de zes ernstige lekken zaten er vier in Office en drie in Windows. Een van de lekken had zowel betrekking op het besturingssysteem als de kantoorsoftware. In al deze gevallen is het mogelijk voor een aanvaller om het systeem over te nemen. Ook bij twee van de vijf "belangrijke" lekken is dit het geval en wederom zijn Windows en Office het slachtoffer. Updaten kan via de Windows Update functie of de Microsoft Update pagina.

  security.nl

  Comment

  Sorry, you are not authorized to view this page
  Working...
  X