Mededeling

Collapse
No announcement yet.

ASUS EEE eenvoudige prooi voor hackers

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • ASUS EEE eenvoudige prooi voor hackers

  Onderzoekers hebben een ernstig beveiligingslek in de Asus EEE ontdekt, waardoor het kinderlijk eenvoudig is om de mini-laptop via de Metasploit hackertool over te nemen. De machine, waarvan Asus er dit jaar meer dan 3 miljoen hoopt te verschepen, draait een oude en kwetsbare versie van Samba.

  H.D. Moore, ontwikkelaar van de Metaspolit tool verbaast zich over de lakse beveiliging, maar ook vanwege het feit dat Linux distributies hier nooit op worden afgerekend. "Als je ziet hoeveel kritiek andere leveranciers hebben gekregen vanwege de beveiliging van verscheepte systemen, is het opmerkelijk dat deze kritiek niet gehoord wordt als het gaat om op Linux-gebaseerde producten."

  Asus heeft als slogan voor de machine "Easy to learn, Easy to work, Easy to play", volgens de onderzoekers is "Easy to learn, Easy to work, Easy to Root" een stuk toepasselijker. Het Samba lek in kwestie is al sinds mei vorig jaar gepatcht, maar zo te zien heeft deze update de Xandros distributie die de EEE gebruikt nooit bereikt.

  security.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X