Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Panda: Aantal banker trojans is vervijfvoudigd

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Panda: Aantal banker trojans is vervijfvoudigd

  Het aantal tojaanse paarden die gericht zijn op internetbankieren is in 2007 bijna vervijfvoudigd ten opzichte van het jaar ervoor.

  Dat blijkt uit cijfers van Panda Security. De maker van antivirussoftware registreerde 463 procent meer 'banker brojans'. Die verhoogde waarneming ligt deels aan de toename van financiële malware, daarnaast ligt het volgens het bedrijf aan vernieuwde detectietechnologie.
  De zogenaamde banker trojan zorgt ervoor dat een bezoeker die wil inloggen op site van een bank naar een ander url wordt geleid. Op de getoonde website staat een exacte weergave van het inloggedeelte voor online bankieren. Zo wordt de gebruiker verleid zijn wachtwoord in te vullen. De criminelen kunnen deze gegevens gebruiken om een bankrekening leeg te roven.

  Trend
  Volgens Panda is de toename van deze trojaanse paarden een voorbeeld van 'de nieuwe malwaredynamiek'. Cybercriminelen zouden niet meer uit zijn op erkenning maar op financieel gewin. De banker trojan zou daar ideaal voor zijn omdat ze ontworpen zijn om bankgegevens en rekeningnummers te stelen.

  webwereld.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X