Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Virus saboteert computers uit naam van mensenrechten

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Virus saboteert computers uit naam van mensenrechten

  Onderzoekers hebben een nieuw virus ontdekt dat zegt uit protest tegen de schending van de mensenrechten Windows computer te saboteren. In tegenstelling tot veel andere malware maakt MonaRonaDona gebruikers duidelijk dat hun systeem geïnfecteerd is. In een waarschuwing verschijnt de volgende melding: "Ik ben gemaakt als een protest tegen de schending van de mensenrechten die in de hele wereld plaatsvindt en de reden dat ik besta is om de wereld eraan te herinneren om de mensheid te respecteren."

  Zodra het virus actief is sluit het bekende programma's, zoals Winamp, Office, Windows Media Player, Google Talk, Messenger en nog een aantal systeemapplicaties. De programma's zijn ook niet meer te starten zolang MonaRonaDona draait.

  Gebruikers die de malware willen verwijderen en op internet gaan zoeken komen uiteindelijk terecht op de website van Unigray antivirus. Die zegt de malware te kunnen verwijderen voor een bedrag van 40 dollar. Uiteindelijk heeft de malware geen verheven ideaal en is het er alleen op uit om internetgebruikers op te lichten. Hoe de malware systemen infecteert is onderzoekers nog niet duidelijk.

  security.nl


 • #2
  PC's werden geïnfecteerd door gebruikers die het bestand: RegistryCleaner2008.exe (MD5: afec3d0f13b8f866f2c2eec122024165) uitvoerden op de PC.

  Meer Engelstalige informatie en hoe 't weer is op te ruimen in dit zeer druk bezochte draadje op het DSL forum; http://www.dslreports.com/forum/r200...RonaDona-virus

  Comment


  • #3
   Malware waarschijnlijk afkomstig uit nederland.

   Onderzoek van het bestand dat de PC's infecteert én van het aanbevolen rogue programma Unigray tonen aan dat beide bestanden zijn gecompileerd met Microsoft Visual Studio 8 op een Windows systeem met Nederlandse regionale instellingen.

   blog.threatfire.com

   Comment

   Sorry, you are not authorized to view this page
   Working...
   X