Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Microsoft patcht gatenkaas Office

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Microsoft patcht gatenkaas Office

  Volgende week dinsdag is het weer tijd voor de maandelijkse patchcyclus van Microsoft, maar dit keer kunnen Windows gebruikers gerust ademhalen, alle updates zijn namelijk voor Microsoft Office. In totaal gaat het om vier patches die nog een onbekend aantal lekken verhelpen. Wat wel bekend is, is dat de kwetsbaarheden aanvallers in alle gevallen de mogelijkheid geven om het systeem over te nemen.

  Onder de kwetsbare versies bevinden zich Microsoft Office 2000, Outlook 2000 t/m 2007, Office Excel 2000 t/m 2007 en Microsoft Office Web Components 2000. Ook Excel Viewer 2003 en 2007 worden door Microsoft gepatcht.

  security.nl


 • #2
  maar dit keer kunnen Windows gebruikers gerust ademhalen, alle updates zijn namelijk voor Microsoft Office
  En wat zal zeker 80% van de Windows gebruiker als "Office-pakket" hebben draaien...


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

  Comment


  • #3
   ik denk dat er dan wat minder risico's zijn wat betreft problemen door de updates
   daarom moeten ze denk ik blij zijn


   Comment


   • #4
    Microsoft patcht dozijn Office lekken

    Microsoft heeft zoals beloofd tijdens de patchcyclus van maart alleen maar updates voor haar Office software uitgebracht. In totaal gaat het om 12 lekken, waarvan 7 in Excel. Verschillende kwetsbaarheden waren sinds januari al bekend, maar Microsoft had die in februari overgeslagen.

    Het Security Bulletin kwartet heeft de rating "critical" gekregen, wat betekent dat een aanvaller in alle gevallen het systeem kan overnemen. Het slachtoffer moet dan wel eerst een Excel of ander Microsoft Office bestand openen.

    Onder de kwetsbare versies bevinden zich Microsoft Office 2000, XP en 2003, Office for Mac, Outlook 2000 t/m 2007, Office Excel 2000 t/m 2007 en Microsoft Office Web Components 2000. Ook is er een patch voor Excel Viewer 2003. Updaten kan via de Microsoft Update website, de Automatische Update functie of de Security Bulletins. Office 2000 gebruikers kunnen de software alleen via Office Update downloaden. De volgende zwarte patchdinsdag vindt plaats op 8 april.

    security.nl

    Comment


    • #5
     Microsoft Excel patch veroorzaakt rekenfoutjes

     Eén van de belangrijke beveiligingsupdates voor Microsoft Office zorgt ervoor dat Excel rekenfoutjes maakt, zo heeft de softwaregigant toegegeven. Donderdag verstuurde Microsoft een e-mail waarin het een "Re-Release" van Security Bulletin MS08-014 aankondigde. Volgens Bill Sisk van het Microsoft Security Response Center geeft Excel 2003 een verkeerd resultaat als er een "Real Time Data" bron binnen een door de gebruiker opgegeven "Visual Basic for Applications" functie wordt gebruikt. Real Time Data laat gebruikers automatisch gegevens aan een spreadsheet toevoegen via websites en andere bronnen.

     "Onze teams testen op dit moment een update en zullen die uitbrengen zodra die aan onze kwaliteitseisen voldoet," aldus Sisk. Tot die tijd raadt Microsoft gebruikers aan om de oude update eerst te testen, aangezien het probleem zich niet bij iedereen voordoet, en anders is er nog deze oplossing, waarbij de functie per cel moet worden uitgevoerd, in plaats van alle cellen bij elkaar. Gebruikers wordt aangeraden de updates te installeren, aangezien er al enige tijd een Trojaans paard in omloop is die de beveiligingslekken misbruikt.

     security.nl

     Comment


     • #6
      Patch voor Microsoft Excel veroorzaakt rekenfouten - Update

      Microsoft heeft gisteren een herziening van de beveiligingsupdate vrijgegeven, die de problemen met het rekenen op moet lossen. De update kan via Microsoft Update opnieuw worden binnengehaald. Voor meer informatie is er een Security Bulletin beschikbaar.

      techzine.nl

      Comment

      Sorry, you are not authorized to view this page
      Working...
      X