Mededeling

Collapse
No announcement yet.

40% Windows computers onderdeel van botnet

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • 40% Windows computers onderdeel van botnet

  Maar liefst 40% van alle Windows computers die met het internet verbonden zijn, maken deel uit van een botnet dat spam verstuurt, DoS-aanvallen uitvoert en malware verspreidt. Op een gemiddelde dag is veertig procent van de 800 miljoen computers op het internet een zombie, aldus Rick Wesson van Support Intelligence.

  "Het is als een ziekte die je niet kunt voelen. De mechanismen die we gebruiken om onze netwerken te beschermen werken gewoon niet." In januari liet Botnetbestrijder Damballa nog weten dat er op een gemiddelde dag 7,3 miljoen unieke bots actief zijn. In augustus 2006 stond de teller nog op 333.000.

  Eigenaren van een zombie computer krijgen te maken met verminderde prestaties, zonder dat ze weten waarom. "Nieuwe machines voelen traag aan, waardoor mensen vaker nieuwe computers aanschaffen dan nodig is," zegt Adam O'Donnell van Cloudmark. En dat is niet het enige probleem. Er wordt zoveel persoonlijke informatie van besmette computers gestolen, dat identiteitsdieven nog jaren vooruit kunnen.

  Ondanks de dreiging lijkt justitie de situatie te negeren en is beveiliging voor bedrijven en eindgebruikers vaak niet sluitend. "Het botnetlandschap is aan het veranderen, het ergste moet nog komen," waarschuwt professor Somesh Jha.

  security.nl

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X