Mededeling

Collapse
No announcement yet.

China wil hackers harder aanpakken

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • China wil hackers harder aanpakken

  Een afgevaardigde van het Chinese volkscongres heeft tot een hardere aanpak van hackers opgeroepen. Volgens Chen Wanzhi is het slecht gesteld met de veiligheid van de Chinese netwerken en zijn virussen als Fujack, Gray Pigeon en AV Terminator slechts het topje van de ijsberg. Uit cijfers van het Chinese CERT blijkt dat er in de eerste helft van 2007 21 keer meer Trojaanse paarden werden verspreid dan in heel 2006. De voornaamste reden om zich met internetcriminaliteit bezig te houden is voor persoonlijk gewin en de drempel wordt steeds lager, aldus een bezorgde Wanzhi.

  De volksvertegenwoordiger noemt een incident waarbij een virusschrijver de controle over 1000 online bankrekeningen had en meer dan 40.000 euro wist te stelen. De schade door gestolen creditcardgegevens ligt nog veel hoger, in 2006 ging het alleen al om 10 miljoen euro. Er is inmiddels een complete bedrijfstak die draait op het verspreiden van malware. Zo zijn er de auteurs die de Trojaanse paarden ontwikkelen, sommige mensen die ze verspreiden, anderen die weer de bankrekeningen plunderen en als laatste een groep die gestolen geld en goederen witwast.

  "Elke fase in de ontwikkeling en verkoop van malware heeft zijn eigen manieren om geld te genereren en dit zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk voor internetgebruikers is om zich hier tegen te wapenen," waarschuwt Wanzhi.

  security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X