Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hackers vallen epilepsieforum aan

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Hackers vallen epilepsieforum aan

  Kwaadaardige hackers hebben op een internetforum voor epileptici berichten achtergelaten waarin middels Javascript en animated gifs allerlei felgekleurde, knipperende plaatjes waren verwerkt.

  Epilepsiepatiënten kunnen toevallen krijgen als ze naar snel bewegende beelden kijken, en de plaatjes waren ongetwijfeld achtergelaten met het doel deze op te wekken. De hackers begonnen op 22 maart met een script dat honderden van deze plaatjes postte. Later plaatsten ze ook Javascript-redirects om bezoekers door te sturen naar een webpagina die ontworpen leek om bij zoveel mogelijk epilepsielijders toevallen op te wekken. De hackaanval bereikte bij aan aantal bezoekers van de site inderdaad zijn doel en is daarmee, voorzover bekend, de eerste die ooit fysiek leed bij de slachtoffers heeft veroorzaakt.

  De 33-jarige Ryanna Fultz vertelde aan Wired dat ze klikte op iets wat eruit zag als een normale forumpost. In plaats daarvan toonde haar browser een fullscreen patroon van vierkantjes die snel in verschillende kleuren opflitsten. Daarop kreeg ze een epileptische aanval, en ze kon niets meer doen totdat haar elfjarige zoontje ingreep en de browser afsloot.

  Een ander slachtoffer, de 24-jarige Browen Mead, had een dag lang zware hoofdpijnen nadat ze te lang naar de plaatjes had gekeken. Ze was er zo lang mee doorgegaan omdat ze wilde uitzoeken wie ze had gepost. De daders behoren waarschijnlijk tot de groep Anonymous, een los verband van hackers die allerlei instanties en personen op internet lastig vallen. Wat voor grieven ze tegen het epilepsieforum hadden, is niet bekend. De beheerders hebben de plaatjes inmiddels verwijderd en de beveiliging is opgevoerd.

  tweakers.net

 • #2
  Wat een zieke daad .
  Valt onder de noemer "grappig" zeker..


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

  Comment


  • #3
   dan heb je echt een ziekte als je zoiets doet
   ****

   ****

   Comment


   • #4
    Niet normaal dat zoiets gebeurd

    Comment


    • #5
     Hoe bedénk je zoiets in vredesnaam?
     bLACKADDER

     Bent u tevreden over Nucia? Overweeg dan een donatie. Daarmee helpt u ons door te gaan met het ondersteunen van computergebruikers.

     Comment


     • #6
      Als het inderdaad de groep Anonymous is, dan is deze daad voor die groep niet eens zo vreselijk. Ze hebben wel meer van dit soort ''geintjes'' op hun naam staan. Maar dit kun je eigenlijk ook zien als poging tot moord...
      Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

      Comment


      • #7
       Nou bijna wel.. Natuurlijk kan een epileptisch persoon zoiets altijd tegenkomen, maar bewust een plek opzoeken waar naar alle waarschijnlijkheid veel van dit soort mensen zitten is gewoon niet normaal.

       Op Tweakers werd overigens getwijfeld aan deze groep maar evengoed een zieke daad.


       Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

       "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

       Comment


       • #8
        goeienavond,

        Ik vind dat die criminelen niet zwaar genoeg kunnen gestraft worden.Ik ken toevallig iemand die zware epileptische aanvallen doet en dat is echt geen pretje.BRRRRRRRRR.....
        Ik krijg het daar echt koud van.
        Groetjes
        Voetalliestje

        Comment

        Sorry, you are not authorized to view this page
        Working...
        X