Mededeling

Collapse
No announcement yet.

McAfee gebruikt Nederlanders als lokaas voor spam

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • McAfee gebruikt Nederlanders als lokaas voor spam

  McAfee gebruikt Nederlanders als lokaas voor spam
  Onbeveiligd surfen en kijken wat er gebeurt

  McAfee heeft een wereldwijd onderzoek rond spam aangekondigd. Vijftig deelnemers uit tien landen, onder wie vijf Nederlanders, gaan vanaf vandaag met een onbeveiligde laptop een maand lang over het web surfen. Ze zullen aankopen doen en zich registreren voor acties. Met andere woorden: ze worden lokaas voor spammers.

  De deelnemers komen uit Australië, de Verenigde Staten, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje, Groot-Brittannië en Nederland. Ze zullen dagelijks een blog bijhouden over hun ervaringen op een site van McAfee, die vanaf morgen toegankelijk is. Het doel van het experiment is volgens McAfee om "de verwoestende effecten van spam" aan te tonen (evenals het nut van beveiligingssoftware natuurlijk).

  "Spam bezorgt niet alleen overlast, het is ook een middel dat cybercriminelen gebruiken om persoonlijke en bedrijfsgegevens te stelen", zegt Christopher Bolin, hoofd Technologie bij McAfee. "Het is belangrijk dat pc-gebruikers de risico’s inzien van onbeveiligde computers."

  zdnet.nl

 • #2
  McAfee publiceert resultaten spamonderzoek

  McAfee heeft de resultaten van zijn Spammed Persistently All Month-onderzoek gepubliceerd. In het project werden 50 gebruikers van 10 landen gevraagd onbeschermd over het web te surfen en zoveel mogelijk spam als mogelijk te verzamelen.

  De proefkonijnen waren in staat om maar liefst 104.000 spamberichten te verzamelen, wat neerkomt op een gemiddelde van 2.096 berichten per persoon en 70 spamberichten per dag per gebruiker.

  Bovenaan de lijst van gebruikers die het meeste gespamd waren, stonden de Amerikanen, met 23.000 berichten verdeeld over de vijf gebruikers uit dat land. Brazilië was tweede met net geen 16.000 berichten. Ook Nederland deed mee, en kwam terecht op de zevende plaats met 6378 berichten.

  De vrijwilligers reageerden op elk spambericht, kochten de aangeboden producten aan en schreven zich in voor competities. Er werd een record bijgehouden om spampatronen in de verschillende landen te herkennen, zoals welk spamonderwerp het meeste in de e-mailbox verscheen.

  Deelnemers van het onderzoek merkten al snel dat hun computers een stuk langzamer gingen werken vanwege de ongewilde software-installaties. "In slechts 30 dagen was er een aanzienlijke verandering waarneembaar in de prestaties van de computers van de proefpersonen," aldus Jeff Green, senior vice president van McAfee Avert Labs

  "Dit geeft weer hoeveel malware werd geïnstalleerd zonder medeweten van de gebruiker en dat spam meer is dan alleen een irritatie. Het is een zeer realistische dreiging."

  Verder bleek uit het onderzoek dat in de Verenigde Staten de meeste 'adultspam' verzonden wordt, terwijl in het Verenigd Koninkrijk het waarschijnlijkst is om tegen een Nigerian 419-scam aan te lopen. De Britten ontvingen meer dan 23 procent van dit soort berichten.

  Aan de top van het meest verzonden onderwerp van spamberichten staan de financiële diensten, gevolgd door advertenties en gezondheids- en medicijnspam. E-mailberichten voor volwassenen kwamen op de vierde plek en op de vijfde plek stonden aanbiedingen van gratis items. Als laatste stonden de Nigeria 419-scams.

  McAfee nam ook een toename waar van taal- en locatiespecifieke spam, vooral in Frankrijk en Duitsland. Ook de grote spamladingen in Brazilië en Mexico duiden op een toename van spam in de opkomende economieën.

  Alle deelnemers waren op de hoogte van het spamprobleem, kwamen uit verschillende delen van de wereld en hadden verschillende interesses en een verschillende levensloop. Toch waren ze allemaal verbaasd over de grote hoeveelheid spam die ze ontvingen.

  Meer over het onderzoek, waaronder de blogs van, ook de Nederlandse, deelnemers, vind je op de website van het spamonderzoek.

  Techzine.nl

  Comment

  Sorry, you are not authorized to view this page
  Working...
  X