Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Defensiepersoneel getest met phishing e-mail

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Defensiepersoneel getest met phishing e-mail

  Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft als test haar eigen personeel met phishing e-mails bestookt om te zien wie er kwetsbaar is voor hackers en internetoplichters. In de e-mail die van "Army Family and Morale, Welfare and Recreation Command" afkomstig leek, werd defensiepersoneel naar een legitiem uitziende website gelokt.

  Op mwr.army-support.com maakte men kans op twee kaartjes voor een pretpark als naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres werden ingevuld. Meer dan 10.000 mensen ontvingen het bericht, waarvan er zo'n 3000 de phishingsite bezochten. Uiteindelijk kreeg iedereen een vervolg e-mail waarin stond dat het om een test ging.

  "We bieden onze excuses aan voor het ontstane ongemak of de valse hoop die deze e-mails hebben geschapen. Als gebruikers van het legernetwerk speel je een integrale rol in de veiligheid van het leger. Zoals je weet worden phishing e-mails regelmatig gebruikt door hackers om systemen en netwerken van het leger te infiltreren," aldus de verklaring van het leger. Hoeveel mensen hun gegevens hebben ingevuld is niet bekendgemaakt.

  Security.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X