Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Roemeense pinpasfraudeurs blijven vast

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Roemeense pinpasfraudeurs blijven vast

  De elf Roemeense pinpasfraudeurs die vorig jaar meer dan tweehonderd burgers wisten te bestelen door hun pinpassen bij een vestiging van de IntraTuin te kopiëren, blijven voorlopig vast, zo heeft de rechter geoordeeld. Bedragen varieerden van 300 euro tot 750 euro per transactie. De bende werd vorig jaar oktober door de Dienst Regionale recherche gearresteerd en bleek bij nog veel meer tuincentra en bouwmarkten te hebben toegeslagen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is over een half jaar, zo meldt AT5.

  Op heterdaad

  Een maand geleden werden twee pinpasfraudeurs in Hoofddorp op heterdaad betrapt toen ze met neppasjes geld op wilden nemen. Na een achtervolging te voet konden beide criminelen worden gepakt. In hun auto trof de politie 27.000 euro en 69 valse pinpasjes aan.

  Drie weken geleden werden twee andere Roemenen wegens pinpasfraude opgepakt nadat ze in Vught hadden geprobeerd pinpasfraude te plegen. Toen enkele klanten wilden pinnen op het station ontdekten ze een apparaatje op de pinautomaat waarmee hun pas gekopieerd werd. De ontdekking zorgde ervoor dat de pinpasfraudeurs in actie kwamen en het apparaat losrukten van de pinautomaat en ervandoor gingen. Uiteindelijk konden twee Roemenen worden aangehouden, een derde ontkwam.

  security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X