Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoeveelheid spam in Nederland verdubbeld

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Hoeveelheid spam in Nederland verdubbeld

  Van alle e-mail die vorige maand in Nederland rondging was 68,6% spam, een stijging van 4% ten opzichte van februari. De wereldwijde stijging betrof 1,1%, wat laat zien dat de spamgroei in Nederland sterker is dan gemiddeld. Dat Nederland met meer spam dan ooit te maken heeft, blijkt wel als we naar 2007 kijken. Vorig jaar maart bestond "slechts" 36% van al het e-mailverkeer hier uit spam, wat aantoont dat de hoeveelheid in een jaar tijd bijna verdubbeld is.

  De cijfers zijn afkomstig van filterbedrijf MessageLabs, dat het aantal virusmails wederom zag dalen. Inmiddels bevat wereldwijd 1 op de 169 e-mails een virus. Vorig jaar was Nederland een van de beste op dit gebied, met een score van 1 op 234. Deze maand werden van de Europese landen alleen Groot-Brittannië en Duitsland meegenomen, met respectievelijke scores van 1 op 138 en 1 op 255.

  Storm weer actief

  Het rapport laat verder zien dat 20% van alle spamberichten zijn verstuurd via het botnet van de Storm worm. Een stijging van 6% ten opzichte van februari, dat deze maand waarschijnlijk nog hoger kan uitvallen. Het aantal e-mails met linkjes naar Storm worm malware steeg namelijk met 1,6 miljoen en kwam uit op een totaal van 2,9 miljoen e-mails. Het Storm botnet wordt vooral ingezet om te adverteren voor penisverlengingen en horloges.

  Security.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X