Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Steeds meer spamfilters blokkeren Gmail na kraken captcha

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Steeds meer spamfilters blokkeren Gmail na kraken captcha

  De hoeveelheid spam via Gmail-adressen is na het kraken van de captcha-beveiliging dermate toegenomen dat sommige antispamdiensten ertoe zijn overgegaan Google's webmail te blokkeren.

  Na het kraken van de captcha-beveiliging van Gmail in februari verdubbelde de hoeveelheid spamberichten die afkomstig waren van adressen van de webmail-dienst, zo constateerden antispambedrijven. Virussen als Hotlan laten geïnfecteerde computers webmailaccounts van Hotmail, Yahoo en Gmail registreren nadat ze het captcha-plaatje naar een server hebben gestuurd die de beveiliging kraakt.

  Volgens Messagelabs, een aanbieder van spamfilters, zijn de krakers erin geslaagd de berichten door te sluizen zodat ze afkomstig lijken van ip-adressen van Google. "Wij hebben een verkeersregelingsysteem dat ip's afknijpt die de bron van spam lijken", aldus een medewerker van Messagelabs.

  De servers van het bedrijf blijken echter niet alleen tot een vertraging van de verzending te lijken, maar weigeren in sommige gevallen zelfs verbinding met de Gmail-relays te maken. Hier kunnen duizenden Gmail-gebruikers hinder van ondervinden. "Messagelabs moet vervolgens de smtp's vinden die daadwerkelijk spam versturen en alleen deze afkappen", aldus de werknemer. Naast de blokkades zijn vertragingen geconstateerd die op kunnen lopen tot 24 uur en zelfs adressen van Google-medewerkers zelf zouden er hinder van ondervinden.

  Het probleem zou tot nu toe beperkt zijn tot spamfilters die als Software as a Service aangeboden, zoals die van Messagelabs en Antigen, maar andere bedrijven zouden kunnen volgen als Google de captcha-kraak niet snel ongedaan maakt, aldus Ars Technica.

  Tweakers.net
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X