Mededeling

Collapse
No announcement yet.

HP blijkt besmette usb-flashdrives te hebben verkocht

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • HP blijkt besmette usb-flashdrives te hebben verkocht

  HP blijkt besmette usb-flashdrives te hebben verkocht

  De usb-drives die HP speciaal voor zijn Proliant-servers verkoopt, blijken malware te hebben bevat. Het vermoeden bestaat dat de wormen al in de fabriek op de drives werden geplaatst.

  De aanwezigheid van de wormen, die worden aangeduid als W32.Fakerecy en W32.SillyFDC, op de flashdrives van HP, zou volgens John Bambenek van het Sans Internet Storm Center kunnen duiden op een gerichte aanval. Eerder werden firewalls van ontwikkelaar Checkpoint gericht aangevallen, eveneens middels besmette usb-drives. De besmetting op de drives van HP, die het bedrijf zelf USB Floppy Drive Keys noemt, zou bij zowel de 256MB- als op de 1GB-versies voorkomen.

  Wanneer de besmette drives in een server gestoken worden, verspreiden de wormen zich naar alle aangesloten drives en netwerkschijven. Een actuele virusscanner herkent beide wormen echter zonder problemen, zodat het gevaar voor infectie gering is. Het advies van HP luidt dan ook dat de drives op een systeem met een up-to-date virusscanner gecontroleerd dienen te worden. Informatie over de infectie-omvang, zoals de hoeveelheid USB Floppy Drive Keys die geïnfecteerd zijn en wat hun geografische verspreiding is, maakte HP niet bekend.

  tweakers.net

Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X