Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Helft internetters vertrouwt online op maar één wachtwoord

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Helft internetters vertrouwt online op maar één wachtwoord

  De helft van de internetters gebruikt online maar één wachtwoord voor alle sites waar ze zich moeten identificeren, blijkt uit een onderzoek van de adviestak van Accenture onder 800 Amerikaanse en Britse internetters die minstens twee maal per week internetten en dan meer doen dan alleen e-mailen. Het hanteren van één wachtwoord doen ze vooral omdat het zo lastig is om voor verschillende sites een afzonderlijk wachtwoord te onthouden.

  De onderzoekers noemen het onderzoeksresultaat opmerkelijk, vooral ook omdat 88 procent van de respondenten van mening is dat onverantwoordelijk gedrag van de slachtoffers de belangrijkste oorzaak van faude en identiteitsdiefstal is.

  Dat oordeel laat zich moeilijk rijmen met een praktijk die volgens de onderzoekers alleen maar te vergelijken is met het gebruiken van één sleutel voor je huisdeur, auto en banksafe. Opmerkelijk is ook dat maar 7 procent zegt zijn wachtwoorden regelmatig te veranderen, een wachtwoordbeheersysteem te gebruiken of de toegang tot zijn pc en rekeningen te regelen met een vingerafdruklezer.

  Kennelijk laat men zich in slaap sussen door de gedachte dat maar weinig mensen slachtoffer worden van diefstal van wachtwoorden en inloggegevens. Maar dat is volgens de onderzoekers geen goede reden om geen maatregelen te nemen om de schade te beperken wanneer je daar onverhoopt toch slachtoffer van mocht worden.

  Automatiseringgids.nl


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X