Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nigeriaanse scam opgedoken bij LinkedIn

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Nigeriaanse scam opgedoken bij LinkedIn

  Nigeriaanse scam opgedoken bij LinkedIn

  BitDefender meldt dat de zogenaamde 419-scam (ook wel bekend als Nigeriaanse scam) opgedoken is op LinkedIn. Bij deze vorm van spam wordt de ontvanger een vette financiële worst voorgehouden - mits hij of zij eerst even een klein bedrag wil voorschieten voor gemaakte kosten. Volgens BitDefender zullen de oplichters ongetwijfeld ook op andere sociale netwerksites actief zijn of worden.

  De scammail wordt verstuurd als LinkedIn-uitnodiging. Er hangt een bonafide ogende proefielpagina aan vast. Omdat de scam in deze LinkedIn-uitnodiging zit opgenomen en rechtstreeks naar andere LinkedIn-accounts gaat, worden antispam-filters omzeild.
  BitDefender zegt dat de kans dat de oplichters op deze manier slachtoffers maken niet denkbeeldig is: vooral in de Engelstalige landen wordt LinkedIn door veel zakenmensen gebruikt - en vertrouwt.

  Computeridee.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

 • #2
  Bende Nigeriaanse internetoplichters gearresteerd

  De Spaanse politie heeft een bende van 87 Nigeriaanse internetoplichters gearresteerd die bij elkaar meer dan 1500 mensen hebben opgelicht. Volgens de politie, die bij de operatie samenwerkte met de FBI, raakten slachtoffers miljoenen euro's kwijt. In de meeste gevallen waren het Amerikanen en Europeanen die met hoge bedragen verleid werden.

  De bende verstuurde dagelijks duizenden e-mails waarin ontvangers miljoenen euro's werd beloofd. Om het geld in ontvangst te nemen moest men 900 euro wegens administratieve kosten betalen. Dit was echter het begin van een reeks pogingen door de oplichters om de slachtoffers nog meer geld uit de zak te kloppen. Politie denkt dat de oplichters bij elkaar zeker 20 miljoen euro hebben verdiend, maar het werkelijke bedrag kan nog veel hoger liggen omdat veel mensen uit schaamte geen aangifte doen.

  Het succes van de scam valt deels te verklaren door het feit dat slechts 1 op de 1000 mensen hoeft te reageren om het voor de internetoplichters lonend te maken. Onder de slachtoffers bevindt zich ook een Britse bisschop.

  Security.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

  Comment

  Sorry, you are not authorized to view this page
  Working...
  X