Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Chinese hackersite opgeheven na aanval op CNN

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Chinese hackersite opgeheven na aanval op CNN

  Chinese hackersite opgeheven na aanval op CNN

  Afgelopen vrijdag riep de Chinese hackergroep "Revenge of the Flame" op tot een DDoS-aanval op CNN.com, omdat de nieuwsdienst via haar berichtgeving het land in een kwaad daglicht had gesteld. De aanval werd later vanwege alle publiciteit die het had gekregen teruggeroepen, toch konden de hackers niet voorkomen dat de website van CNN wel werd aangevallen. Dit zou voor een klein gedeelte van de Aziatische bezoekers voor problemen hebben gezorgd. Revenge of the Flame ontkent nu alle betrokkenheid bij de aanvallen en heeft de eigen website opgeheven.

  "Revenge of the Flame heeft alle DDoS-aanvallen gestopt, we zijn geen voorstander van de aanvallen, we pleiten juist voor de studie van technologie. Elke aanval die toch nog plaatsvindt heeft niets te maken met Revenge of the Flame. Als een lid van onze groep toch deelneemt aan dit soort activiteiten, is het een individuele actie." De groep laat weten dat het nu op een andere manier doorgaat. "Revenge of the Flame bestaat niet meer. We zijn nu een "Patriottische studievereniging en nemen de vlam in ons hart."

  Security.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

 • #2
  die nemen de computer iets te serieus
  ****

  ****

  Comment


  • #3
   Chinees volksleger gevaarlijker dan botnet

   De aangekondigde aanval op CNN blijkt achteraf mee te vallen, toch laat het zien dat een grote groep gecoördineerde internetgebruikers veel schadelijker is dan welk botnet dan ook. Vorige week riepen Chinese hackers op tot het platleggen van de nieuwssite, waarbij verschillende "doe-het-zelf" DDoS-tools werden ingezet. Het was uiteindelijk het gebruik van iframes waardoor CNN zondag drie uur onbereikbaar was en maandag met grote vertragingen te maken kreeg, laat beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev weten.

   De verstopte iframes riepen twintig keer per minuut de pagina op en vormden daardoor een grote belasting voor de webservers van CNN. Uiteindelijk wist CNN de aanval af te slaan door Chinese gebruikers te weren, wat meteen ook het probleem van een digitaal volksleger is. Ze kwamen in dit geval allemaal uit dezelfde regio in tegenstelling tot een botnet waarbij de hosts zich overal kunnen bevinden.

   Firefox instelling

   Supranamaya Ranjan vraagt zich af in hoeverre de aanvallers en hacktivisten een instelling in Firefox hebben aangepast. De meeste browsers controleren alleen per sessie of per bepaalde intervallen of er een nieuwe versie van een pagina beschikbaar is. De browser kan ook worden ingesteld om elke keer de pagina opnieuw op te vragen. Het zou best kunnen dat als de aanvallers deze optie hadden ingesteld, CNN het wel langer had begeven. "Het doet je ook afvragen welk probleem eenvoudiger is: het detecteren van aanvallen door menselijke legeres of die afkomstig zijn van botnets?"

   Security.nl

   Comment


   • #4
    Chinezen starten nieuwe aanval tegen CNN

    Chinese internetgebruikers zijn vandaag een nieuwe DDoS-aanval tegen de website van CNN gestart. De oproep om de pagina aan te vallen verscheen op verschillende fora en verwees deelnemers naar *deze website*. De pagina is voorzien van een script dat de computer van bezoekers gebruikt om CNN.com continu aan te vallen. Ook *deze pagina* laadt de site van de nieuwsdienst in een iframe. De man die achter de aanvallen via goupsoft.com.cn zit, Li Hawei, heeft een blog waarop hij duidelijk maakt niets van Amerika en Tibet te moeten hebben.

    Webserver-monitor Netcraft houdt de bereikbaarheid van CNN.com bij. Op een paar kleine piekjes na lijken de nieuwe aanvallen geen effect te hebben. Tijdens de eerste aanvallen besloot CNN Chinese bezoekers te blokkeren, wat een succesvolle oplossing bleek te zijn.

    Hacktivisme in deze vorm kan, mits goed georganiseerd, grote gevolgen hebben en schadelijker dan de aanval van een groot botnet zijn, aldus beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev.

    Security.nl
    Last edited by metriod; 30-04-08, 12:51. Reden: Diverse links ivm de veiligheid verwijderd.

    Comment

    Sorry, you are not authorized to view this page
    Working...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎