Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Microsoft: Laptopdieven gevaarlijker dan hackers

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Microsoft: Laptopdieven gevaarlijker dan hackers

  Microsoft: Laptopdieven gevaarlijker dan hackers

  Het verliezen van laptops en PDA's vormt een veel groter gevaar dan hackers die inbreken, zo blijkt uit cijfers van Microsoft. Van alle beveiligingsincidenten werd 58% veroorzaakt door gestolen of verloren hardware, terwijl hackers voor 12,7% verantwoordelijk waren. De reden dat laptopdiefstal zo hoog scoort is omdat het eerder wordt opgemerkt. Een andere voorname reden dat gegevens uitlekken zijn "web ongelukjes", waarbij onbedoeld vertrouwelijke informatie via het internet is te achterhalen.

  "Iedereen heeft smartphones en laptops en het verliezen ervan is een groot probleem. Als je erover nadenkt wat erop de machines staat besef je groot de gevolgen kunnen zijn," zegt Vinny Gullotto van Microsoft's Malware Protection Agency.

  De cijfers zijn volgens de softwaregigant zeer belangrijk, omdat het perspectief binnen het IT-security landschap aanbrengt. "Dit rapport richt zich voornamelijk op malware en technische aanvallen, net als de aandacht van veel security professionals. Vertrouwelijke informatie kan achter op allerlei manieren worden blootgesteld. Een programma dat zich volledig richt op malware, exploits en hacking zal uit eindelijk 80% van de incidenten missen die vertrouwelijke informatie in gevaar brengen."

  Microsoft adviseert bedrijven om data op alle computers en opslagapparaten te versleutelen en niet alleen op laptops. Tevens moet er een " incident response plan" voor opgeslagen persoonsgegevens jn en moet laptopdiefstal en verlies in het beveiligingsbeleid worden opgenomen.

  Security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X