Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Islamitische hackers kraken Israelische bank

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Islamitische hackers kraken Israelische bank

  Islamitische hackers kraken Israelische bank

  Een groep Islamitische hackers genaamd MaXi32 is erin geslaagd de website van de Bank of Israel te kraken. De aanvallers, waarvan men in eerste instantie dacht dat het om Algerijnen ging, plaatsten "virtuele anti-Israël graffiti" op de pagina, zoals "Hear me Jews, you're a nation whose fate is sealed and sooner or later you will lose in war."

  Aangezien het content- en informatiesysteem van de bank gescheiden zijn, zou alleen de website schade hebben opgelopen. De pagina werd voor "herstelwerkzaamheden" een aantal uren door de bank offline gehaald. Deze website meldt dat ook verschillende financiële rapporten door de aanvallers zijn verwijderd en dat de aanval veel ernstiger is dan de bank doet voor komen.

  Inmiddels is bekend geworden dat het niet om Algerijnen gaat, maar om hackers uit verschillende Arabische landen. "De hackers die de Bank of Israel site aanvielen worden gedreven door ideologie," aldus Moran Zavdi van Securevision. Hij zou in contact met de aanvallers staan. "Ze geloven dat iedereen die niet in de profeet Mohammed gelooft een geldig doelwit is." Het zou de eerste keer zijn dat aanvallers erin slagen zo'n grote site te hacken.

  Security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X