Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nigeriaan laat NASA-werknemer malware installeren

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Nigeriaan laat NASA-werknemer malware installeren

  Nigeriaan laat NASA-werknemer malware installeren

  Een 22-jarige Nigeriaan is tot een gevangenisstraf van 18 maanden veroordeeld omdat hij een NASA-medewerker malware op haar systeem liet installeren. De vrouw had via een datingsite iemand leren kennen die haar een bijlage stuurde. In werkelijkheid ging het om malware waarmee Akeem Adejumo toegang kreeg tot de kantoor PC van het slachtoffer. Daarop vond hij rekeningnummers, Sofi-nummers, adresgegevens en wachtwoorden van meerdere computer accounts. Ook onderschepte hij haar persoonlijke communicatie.

  Het NASA hoofdkwartier ontdekte dat een van de computers door een nog onbekende aanvaller gecompromitteerd was. Analyse van het netwerkverkeer liet zien dat de aanvaller uit Nigeria afkomstig was en meerdere e-mailadressen gebruikte om met het slachtoffer te communiceren. Verder onderzoek onthulde ook nog twee andere slachtoffers die de Nigeriaan had gemaakt.

  In samenwerking met de Nigerian Economic en Financial Crime Commission (EFCC) werd een undercover operatie gestart en wist men Adejumo uiteindelijk te arresteren. "De uitspraak, in dit geval 18 maanden cel, is een duidelijke boodschap voor cybercriminelen dat dit gedrag niet getolereerd wordt," aldus de openbare aanklager Jeffrey Taylor.

  Security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X