Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kaspersky krijgt steun in strijd tegen Zango spyware

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Kaspersky krijgt steun in strijd tegen Zango spyware

  Kaspersky krijgt steun in strijd tegen Zango spyware

  Spywareverspreider Zango klaagde vorig jaar zowel PC Tools als Kaspersky Lab aan, omdat de beide beveiligers de software van het bedrijf verwijderde. Hiervoor wilde Zango 35 miljoen dollar hebben, iets waar de rechter het niet mee eens was. Zango ging tegen de uitspraak in beroep en neemt nu alleen Kaspersky Lab op de korrel. Door het verwijderen van de Zango software, gedraagt de virusscanner zich als "badware", zo oordeelde de spywareverspreider onlangs.

  Zango, dat eerder nog als 180Solutions door het leven ging, moest in 2006 nog 3 miljoen dollar betalen omdat het inderdaad spyware verspreidde. Het bedrijf beloofde beterschap, maar daar hebben onderzoekers weinig van gezien. Andere critici merken op dat niemand Zango zou installeren als ze juist geinformeerd zouden worden. Via de Zango software is het mogelijk om filmpjes te bekijken en spelletjes te spelen.

  Verschillende partijen, waaronder concurrenten PC Tools, Sunbelt Software en McAfee, hebben nu een zogenaamde "Amicus brief" ondertekend, waarin ze hun steun aan de Russische beveiliger uitspreken. Volgens de groep kan Kaspersky vanwege de Telecomwetgeving niet vervolgd worden. Daarin staat dat service providers die ongewild en onfatsoenlijk materiaal filteren niet strafbaar zijn.

  Zango is echter bang dat de Amerikaanse Telecomwetgeving beveiligingsbedrijven teveel macht geeft en een gevaarlijk precedent schept. "Het geeft beveiligingsaanbieders de macht om te bepalen wat dubieuze content op het internet is en wat niet. Dit brengt vele legitieme applicaties, programma's, content en online platformen in gevaar."

  Security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X