Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Omvang Storm Worm-botnet spectaculair gedaald

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Omvang Storm Worm-botnet spectaculair gedaald

  Omvang Storm Worm-botnet spectaculair gedaald

  De omvang van het gigantische botnet van de Storm Worm, is in de maand april spectaculair afgenomen. Het botnet bestaat nu slechts uit vijf procent van zijn oorspronkelijke omvang. Daartegenover staat een stijging van 23,3 procent van malware op het internet.

  Deze drastische daling heeft volgens beveiligingsonderzoekers te maken met de komst van nieuwe tools voor het verwijderen van malware, die er nu ook speciaal op gericht zijn om de Storm Worm te verwijderen. Op dit moment wordt de omvang van het botnet geschat op 100.000 zombiecomputers, tegenover de vorige hoeveelheid van twee miljoen.

  Het Storm-botnet mag dan wel op sterven na dood zijn, toch is het aantal webgebaseerde malware in april met maar liefst 23,3 procent toegenomen. Beveiligingsbedrijf MessageLabs stelde vast dat dagelijks niet minder dan 1200 nieuwe websites ontstaan die er op gericht zijn malware, spyware of adware te verspreiden.

  techzine.nl

  eerder op nucia :
  Storm Worm 'ergste virus in twee jaar'
  eerder op nucia :
  Microsoft helpt botnets bestrijden


 • #2
  Malware-maand april: Storm gaat liggen

  MessageLabs heeft op een rijtje gezet door welke malware we de afgelopen maand geteisterd zijn. Opvallend: het Storm-botnet nam in april spectaculair af tot amper vijf procent van zijn oorspronkelijke omvang. Malware op het web daarentegen nam met 23,3 procent toe.

  De komst van nieuwe tools voor het verwijderen van kwaadaardige software, die er op gericht zijn om de Storm-infecties op te sporen en te verwijderen, heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het aantal door Storm geïnfecteerde computers drastisch is verminderd. Het aantal wordt nu geschat op ongeveer 100.000 besmette computers. Dit is een sterke daling tegenover het vorige hoeveelheid van twee miljoen. De afname van de Storm-botnetactiviteit blijkt dan ook duidelijk uit de vermindering met 57 procent van het aantal malware e-mails die in april door de Storm-botnet verspreid werden.

  Terwijl de Storm-botnet luwt, blijkt uit analyse van webgebaseerde malware dat 36,1 procent van de onderscheppingen in april nieuw waren, een stijging van 23,3 procent tegenover maart. MessageLabs stelde ook vast dat dagelijks gemiddeld 1.214 nieuwe websites ontstaan die malware en andere potentieel ongewenste programma's zoals spyware en adware bevatten, een stijging van 619 per dag in vergelijking met de vorige maand.

  MessageLabs meldt verder dat de doelgerichte aanvallen de laatste maand hoge toppen scheerden. Het bedrijf onderschepte ongeveer 70 Trojan e-mails per dag, een stijging met 250 procent tegenover december 2007 toen het niveau op 28 per dag lag. Cybercriminelen maken voor deze aanvallen handig gebruik van de recente aandacht voor de Olympische Spelen 2008 in Peking. De laatste zes maanden zijn er 13 afzonderlijke aanvallen onderschept die gebruik maakten van het Olympische thema met legitiem ogende e-mailonderwerptitels als The Beijing 2008 Torch Relay en National Olympic Committee and Ticket Sales Agents. Bepaalde aanvallen wilden laten voorkomen dat ze van het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne afkomstig waren, maar in werkelijkheid kwamen ze, op één na, van een IP-adres in Azië-Pacific.

  Computeridee.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

  Comment

  Sorry, you are not authorized to view this page
  Working...
  X