Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Gmail blijkt te misbruiken als spammachine

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Gmail blijkt te misbruiken als spammachine

  Gmail blijkt te misbruiken als spammachine

  De webmaildienst van Google is volgens een onderzoeksgroep gemakkelijk te misbruiken voor het verzenden van honderden spamberichten per minuut.

  Onderzoekers van het Amerikaans-Braziliaanse Information Security Research Team (INSERT) hebben ontdekt dat Google's webmaildienst Gmail een lek bevat. Daarmee wordt het mogelijk om via een GMail-account onbeperkt spam te versturen. Normaalgesproken kun je bij een bericht dat je via GMail verstuurt maximaal 500 geadresseerden invullen. Dat is behoorlijk wat, maar de onderzoekers willen bewijzen dat met een omweg ook meer dan 4.000 geadresseerden kunnen worden gespamd.

  De onderzoekers willen niet uitleggen hoe het precies werkt, maar willen wel verklappen dat het doorstuurmechanisme van GMail er een rol bij speelt. Bij de spamberichten is het mogelijk om een adres van een willekeurige afzender mee te sturen. Spamfilters die op basis van een blacklist werken laten de mailtjes vaak door.

  De onderzoekers gebruikten een enkel GMail-account om daarmee 11 berichten per minuut te verzenden. Wie meerdere accounts gelijktijdig gebruikt kan dat opvoeren tot honderden berichten per minuut en daarmee een eigen spamimperium inrichten. Normaalgesproken hebben criminelen een botnet nodig om dat voorelkaar te krijgen.

  Computeridee.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X