Mededeling

Collapse
No announcement yet.

ZoneAlarm bestrijdt bankrovers met virtuele browser

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • ZoneAlarm bestrijdt bankrovers met virtuele browser

  ZoneAlarm bestrijdt bankrovers met virtuele browser

  Virtualisatie is het nieuwe toverwoord voor eindgebruikers die onbezorgd en onbeperkt willen bankieren en winkelen op internet. Door applicaties binnen virtualisatiemachines en in sandboxes te draaien zouden hackers geen toegang meer tot vertrouwelijke informatie moeten krijgen. Na het populaire en gratis Sanboxie probeert ook ZoneAlarm haar virtualisatietechnologie aan de man te brengen. ForceField is een "gevirtualiseerde, on-demand oplossing" die Firefox en Internet Explorer in een "zandbak" stopt. Daarnaast verwijdert de tool alle persoonlijke informatie na een browsersessie en kan het keyloggers en screengrabbers detecteren.

  "Hoewel de meeste websites de beste bedoelingen hebben, zitten de bedreigingen voor consumenten die deze sites bezoeken in de kwetsbaarheid van de browser. Voor hackers is het eenvoudig om hier misbruik van te maken voor het installeren van malware. De virtualisatietechnologie in ForceField vormt een beveiligingssluis tussen de browser en het internet zodat alle onbekende of ongewenste veranderingen of opdrachten voor ongeautoriseerde downloads gemaakt worden in een gevirtualiseerd bestandssysteem en volledig verdwijnen wanneer de consument zijn internetsessie sluit. De beveiliging werkt in twee richtingen, want virtualisatie van ForceField beschermt de browsersessie ook tegen malware die zich eventueel al op de PC bevindt," zo laat de beveiliger weten. De software kost 30 dollar per licentie.

  Volgens ZoneAlarm is dit het eerste systeem dat zich aanpast aan het surfgedrag van consumenten, en niet aan gebruikers vraagt om zich aan te passen of zich bezig te houden met gedupliceerde bestandssystemen en het onderhoud dat verbonden is aan een traditionele virtuele machine. 'De surfervaring is heilig. Met ForceField is er geen gedragsverandering nodig. Gebruikers kunnen over internet browsen zoals zij gewend zijn, maar nu kunnen zij dat ook onbezorgd doen," zegt Vice President Laura Yecies. Gebruikers die hun gedrag niet veranderen of zich verdiepen in de beveiliging van hun systeem en gegevens, zullen op deze manier altijd van dit soort oplossingen afhankelijk zijn.

  Security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X